Muži byli vždy přitahováni touhou objevovat tajemný oceán. Vzhledem k tomu, že se od 15. století neustále zvyšoval počet výprav na širé moře a plavební cesty se stále více prodlužovaly, nastalo několik problémů. Jedním z největších bylo uchovat vodu tak, aby vydržela dlouhou a náročnou plavbu. Samotná voda se totiž velmi rychle kazila. Víno a pivo sice vydržely o něco déle, ale nebylo snadné vše získat v dostatečném množství.
Mostecko je úžasné místo pro podnikání, nabízí ideální startovací podmínky. „Jsou tu nízké pronájmy, levné skladovací prostory,“ říká mladý Mostečan Tomáš Čmolík. Stačí už jen vymyslet, v čem prorazit. Tomáš a jeho starší bratr Martin dovážejí do Česka nepřeberné množství rumů a stovky dalších druhů destilátů. „Také vína, kávu, čaj, barové vybavení a sklo a jako doplněk i výběrovou čokoládu,“ vyjmenovává sortiment Tomáš Čmolík. Rychle se s bratrem vypracovali a dnes zásobují sklady, které dodávají lahve do nejznámějších barů v Praze, jako je třeba Rum House v Žitné ulici.