Gin je většinou čirá nestařená obilná tekutina s výraznou jalovcovou chutí. Bývá považován za originální anglickou pálenku, přestože má svůj původ v Nizozemsku. Kromě jalovce získává gin svou typickou příchuť přídavkem dalších druhů bylinek a koření, tzv. "botanicals". Kvalitní gin běžně obsahuje šest až patnáct druhů koření a bylin. Kromě jalovce se jedná o citrusové kůry, koriandr, lékořici, anýz, anděliku, skořici, zázvor, mandle aj. Rozděluje se do 3 kategorií London Dry gin, Plymouth gin a Old Tom Gin.
Verze Beefeater gin&tonic připraveného k okamžité konzumaci. Základem je ikonický Beefeater Dry gin, jenž se vyznačuje výraznou chutí jalovce. Společně s prémiovým tonikem tvoří osvěžující lehký drink, který zaujme svou chutí.
Prémiový Španělský gin , k výrobě se používají byliny, které najdeme ve středozemní oblasti. Po boku tradičních bylin jako jalovec, horká pomerančová kůra, sevillská pomerančová kůra, citrónová kůra, kardamom a koriandr se používají ne tak typické arbequinské olivy, bazalka, rozmarýn a tymián.
Bombay Sapphire London Dry Gin je destilován čistě bez příměsí. Aby získal svou unikátní chuť a vůni, prochází přes bylinkovou páru. Na etiketě je vyobrazena královna Viktorie.
Zářivý růžový gin vyrobený podle originální receptury Beefeater London Dry s přidáním přírodní jahodové příchuti, která mu dodá ostrou a lahodnou jahodovou chuť.
OMG je vymazlený, bylinkami nabitý a rukodělně destilovaný London Dry gin. Je vyroben průtahovou destilací 16 jedinečných bylin a koření, které dohromady vytváří jeden z nejkomplexnějších ginů na trhu.
Mayfair London Dry Gin se vyrábí v jednom z mála zbývajících lihovarů v Londýně, kde se destiluje v malodávkových kotlích, což přispívá k jeho kvalitě. V jeho chuti dominuje jalovec doplněný o pikantní aromatické tóny koriandru, kořene orris, speciálního typu kořene anděliky a dalších tajných...
Slovo "roku" v japonštině znamená "šest". A přesně tolik netradičních rostlinných přísad pocházejících z Japonka najdete v každé lahvi ginu Roku. Vyrábí ho společnost Suntory, která používá pouze ty nejkvalitnější ingredience pocházející z nejlepších japonských pěstitelských oblastí.
Verze Beefeater gin&tonic připravený k okamžité konzumaci. Základem je tentokrát Beefeater Blood Orange, jenž se vyznačuje výraznou chutí šťavnatých pomerančů. Společně s prémiovým tonikem tvoří osvěžující lehký drink, který zaujme svou ovocnou chutí.
Tanqueray Export Strength je populární suchý gin produkovaný společností Diageo. Je skvělou volbou pro konzervativní milovníky kvalitního ginu. Jeho chuť je díky čtyřnásobné destilaci velice jemná. Tajná receptura obsahuje mimo jiné 4 suroviny: jalovec, koriandr, kořen z angeliky a lékořici.
5th Earth Citrics je z kolekce ginů palírny Modesto Soler, které představují základní živly. Tento je výrazně citrusový, svěží a aromatický. Mezi klíčové botanicals patří jalovec, kořen angeliky, koriandr, citronová a pomerančová kůra, grep či mandarinka.
Generous Organic BIO Gin je plný jalovce, citrusu, mandarinky, papriky a koriandru.
Windspiel Premium Dry je vyroben z nejkvalitnějších brambor. Tento bramborový duch je třikrát destilovan.
Červený "Fire" gin z kolekce 5th Gin ztělesňuje ohnivý element a ve své chuti je obohacen o sladké jahody a maliny.
Nový svěží, sofistikovaný a květinový gin inspirovaný vůněmi a věčnou modrou oblohou mýtického Azurového pobřeží.
Dárková sada s deseti ochutnávkovými vzorky ginů z nejrůznějších zemí světa. Objevte širokou paletu chutí a vůní tohoto destilátu a vydejte se po stopách ginů z Evropy i Brazílie.
Tanqueray Rangpur London Dry Gin vychází z původní receptury Tanqueray ginů, k typické chuti jalovce se ovšem přidává nová odrůda ovoce (Rangpur), která je křížencem citronu a mandarinky.
Bombay Sapphire London Dry Gin je destilován čistě bez příměsí. Aby získal svou unikátní chuť a vůni, prochází přes bylinkovou páru. Na etiketě je vyobrazena královna Viktorie.
V Sikkim Fraise se k britskému ginu a červenému tibetskému čaji v základu přidávají květinové esence, jalovec, lesní jahody, brusinky, koriandr a hořká pomerančová kůra. Výsledný Sikkim Fraise má vůni lesních jahod a jeho chuť je příjemně ovocná a sladká.
Klíčovými přísadami jsou krvavé pomeranče ze Sicílie, kdy jejich slupky jsou namočeny v alkoholu a lisované. Tato infuze se později smísí s jalovcem a dalšími botanicals, poté probíhá destilace.