Destiláty a likéry

V kategorii destilátů a likérů sdružujeme kromě rumů, whisek a vodek převážnou většinu ostatních alkoholických nápojů z naší nabídky. Naleznete zde zejména bohatý výběr likérů, ginů, tequily, koňaků a pestrou škálu koktejlových bitterů. 

Destiláty a likéry

Podkategorie

  • Akční nabídky

    Podívejte se na akční nabídky, možná narazíte na dárky zdarma nebo zajímavé nabídky na úsporu peněz - existuje mnoho výhod, kterých je třeba využít a potěší Vás i Vaši kapsu.

  • Dárková balení

    V kategorii destilátů najdete mnoho dárkových balení, nejkrásnější jsou samozřejmě od koňaku, je to čistá elegance. Ale i gin nebo tequila jsou v zajímavých balení. 

  • A-Z značek destilátů
  • Koňak

    Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Základní surovinou pro výrobu jsou hrozny vinné révy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC. Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Hrozny z jednotlivých apelací je povoleno mezi sebou míchat. Pokud jsou použité hrozny vypěstovány pouze v apelaci Grande Champagne a pochází z odrůdy Ugni Blanc je možno koňak na etiketě označit jako Première cru du Cognac.

  • Tequila

    Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve.V Mexiku se Tequila nepodává s pomerančem a skořicí, jak jsme zvyklí, protože jde jen o komerční tah výrobců Zlatých tequil pro trhy, jako je Evropa. Tímto rituálem se často zastírá nekvalita. Vysoce kvalitní Blanco tequila ze 100% agáve se obvykle vychutnává po malých doušcích.

  • Gin

    Gin je většinou čirá nestařená obilná tekutina s výraznou jalovcovou chutí. Bývá považován za originální anglickou pálenku, přestože má svůj původ v Nizozemsku. Kromě jalovce získává gin svou typickou příchuť přídavkem dalších druhů bylinek a koření, tzv. "botanicals". Kvalitní gin běžně obsahuje šest až patnáct druhů koření a bylin. Kromě jalovce se jedná citrusové kůry, koriandr, lékořici, anýz, anděliku, skořici, zázvor, mandle aj. Rozděluje se do 3 kategorií London dry gin, Plymouth gin a Old Tom Gin.

  • Likéry

    Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Svět likérů je pestrý co do barev, tak co do způsobů, jimiž se vyrábějí a co do chutí. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, aby se jejich složky správně spojily. Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století.

  • Armagnac

    Armaňak je nejstarším francouzským (pravděpodobně i nejstarším na světě) vinným destilátem (brandy) příbuzným koňaku. Původ tohoto nápoje je v Gaskoňsku v jihozápadní Francii na území Armagnacu na úpatí Pyrenejí. Armaňak je pálen jen jednou, takzvanou postupnou destilací. Zůstává tak zachována část vonných a chuťových látek. Obsah alkoholu nesmí překročit 63%. Tuto brandy znali obyvatelé Gaskoňska již před 15. stoletím, kdy se odsud začalo díky rozvíjejícím obchodům šířit povědomí o tomto unikátním destilátu do celé Francie. Brzy se tak stal díky svému jemnému aroma a obdivuhodné chuti jednou z nejlepších brandy na světě. Armaňak je unikátní pěti faktory - podnebím, půdou, odrůdami vína, destilačním procesem a zráním.

  • Ovocné destiláty

    Máte-li rádi ostrou a zároveň jemnou a lahodnou chuť, vyzkoušejte ovocné destiláty. Ovocné destiláty Vás příjemně zahřejí a zpříjemní Vám chvíle s rodinou či přáteli. Ovocné destiláty jsou vedle vína typickým alkoholickým nápojem a mají charakteristickou chuť i vůni. Výroba ovocných destilátů je složitý a dlouhý proces, ovšem výsledný produkt je ohromující. Vyzkoušejte některý z ovocných destilátů, ať už slivovici nebo pálenky máslové hrušky odrůdy Williams, také Vy. Spokojenost je zaručena !

  • Brandy

    Již v dávných dobách se víno destilovalo na vinnou pálenku, tzv. vínovici. Důvody jsou pravděpodobně dva. První z nich je vyšší trvanlivost pálenky, což ocenili především obchodníci na svých dlouhých cestách a mořeplavci obecně. Druhým důvodem pak byly pravděpodobně daně. Ty se totiž dříve stanovovaly podle objemu nápoje a ten byl u destilované pálenky zákonitě menší než u vína. Vinná pálenka se pak měla opět naředit vodou. Konzumenti však brzy zjistili, že vinná pálenka uložená v sudech po sherry uzraje a chutná mnohem lépe. A tak skoro náhodou vznikla brandy. To se psalo 12. století. Etymologii slova brandy bychom našli v holandském výrazu brandewijn, které by se dalo přeložit jako ohnivé víno.

  • Calvados

    Calvados je druh brandy, pálenka z jablek z francouzského regionu Dolní Normandie. Tato jablečná pálenka dostala název podle španělské válečné lodi, která se jmenovala El Calvador. Tato fregata španělské Armady ztroskotala roku 1588 na francouzském skalnatém pobřeží a z El Calvador se rázem stalo Calvados. Nejdříve se tak říkalo skále, na které loď skončila, pak celému pobřeží a posléze celé oblasti. Nakonec tento název převzala i místní jablečná pálenka. Vyrábí se dvoustupňovou destilací zkvašeného jablečného moštu. Na 1 litr pálenky je potřeba 18 kilogramů jablek. Podle francouzských zákonů musí nejméně dva roky zrát v sudech z dubového dřeva.

  • Vermut

    Je kategorie destilátů s největší proměnlivostí ve výrobě, a rozmanitostí chutí. O původu vermutů vedou mezi sebou spor znalci Itálie a Francie, kde si poprvé místní labužníci dávali okořeněné, fortifikované víno. O původu názvu je však jasno, tomuto druhu nápoje ho dal pelyněk pravý, jemuž Němci říkají Wermut nebo také Wermutkraut a Angličané wormwood. Dále se používají nejrůznější druhy koření jako je skořice, hřebíček, yzop lékařský, chmel otáčivý, fenikl, kardamon aj. Vermut se dnes používá hlavně v koktejlech včetně Martini slavného agenta Jamese Bonda. Podává se na ledu.

  • Sotol

    Sotol se destiluje z rostliny známé jako Desert Spoon (španělsky sotol). Roste převážně v severním mexiku, Novém Mexixu, západním Texasu a texaské vrchovině, zraje nejméně 15 let a přináší pouze jednu lahev na jednu rostlinu. Vyrábí se podobným způsobem jako mezcal nebo tequila. 

  • Mezcal

    Mexiko je domovem více než 200 druhů rostliny agáve a přibližně 30 druhů se používá k výrobě mezcalu. Každý druh agáve má svou speciální charakteristiku, proto je možné docílit spousty chutí při výrobě tohoto destilátu. 12 let trvá než rostlina agáve dospěje (a její srdce pak váží až 80 kg) a může se použít k výrobě mezcalu. Jakmile dospěje, pokácí ji podle tradice nejstarší člen rodiny. K výrobě se používá jen srdce agáve, které se rozpůlí, vaří, peče a následně drtí, aby se získala šťáva. Poté se šťáva fermentuje a destiluje alespoň dvakrát, aby bylo dosaženo jemné chuti. Z jedné rostliny jí bývá až 65 litrů a mezcal má po první destilaci vždy 55 % alkoholu. Nakonec se výsledný mezcal balí do láhví, tomu se říká mladý mezcal nebo blanco. Letitý mezcal vznikne uchováváním v dubových sudech. Podle doby, kterou v sudech z dubového dřeva stráví, se mu říká buď mezcal reposado (0,5–1,5 roku) nebo mezcal anějo (2–8 let).

  • Pisco

    Pisco je destilát vyráběný v Peru a Chile z vinných hroznů aromatických odrůd. Destiluje se v měděných nádobách pouze jednou a zásadně se neředí vodou, výsledný obsah alkoholu je podle normy 38-48 %.

  • Absinth

    Je velmi silný nápoj, který se vyrábí z pelyňku, anýzu a fenyklu tzv. svatá trojice. To je nutný základ, můžou se přidávat i jiné byliny. Traduje se, že absinth má halucinogenní účinky, údajně díky thujonu, látce která se získává macerací pelyňku. Tento mýtus byl ale později vyvrácen. I přesto byl i dlouho poté v některých zemích zakázán. Dnes se ale vrací jeho dřívější sláva. Díky vysokému obsahu alkoholu se absinth doporučuje pít v poměru 1:2 až 1:4 s vodou a kostkou ledu. 

  • Aquavite

    Je velmi oblíbený ve Skandinávských zemích, odkud také pochází. Jedná se o nápoj destilovaný z obilí nebo brambor, při druhé destilaci se přidávají byliny a koření. Dominantní a nejdůležitější je kmín. Přidává se i kopr, badyán, fenykl, anýz, hřebíček atd. Má zlatavou barvu, díky zrání v sudech převážně po portském a sherry víně. Opět platí že čím starší, tím ušlechtilejší a starší destilát. 

  • Cachaca

    Je brazilský národní nápoj, který je přirovnávaný k rumu. K výrobě se používá zelená cukrová třtina, má velmi ovocné aroma. Ta nejkvalitnější se nechává zrát v sudech. Nejčastěji se používá do koktejlu Caipirinha, což je další brazilská pýcha. 

  • Grappa

    Grappa je pálenka italského původu z vína nebo z matoliny. Obsah alkoholu se zpravidla pohybuje mezi 37,5 - 60 %. Chuť může být pokaždé jiná. Stejně jako u samotného vína záleží na odrůdě, místě pěstování i teplotě při které víno zrálo.

  • Jenever

    Jenever neboli "Holandský gin" je v podstatě gin vyráběný původní recepturou ze 17. století. Od standardního ginu se odlišuje především svou chutí a také barvou. Jalovcové aroma jeneveru ustupuje do pozadí a dominují ostatní bylinné přísady. Od roku 2008 platí pravidlo, že jako jenever se může označovat pouze takový alkoholický nápoj, který splňuje výrobní postup jeneveru a vyrábí se v Nizozemsku, Belgii, ve francouzských oblastech 59 (Nord) a 62 (Pas-de-Calais) nebo v Německých spolkových zemích Severní Porýní–Vestfálsko a Dolní Sasko.

  • Korn

    Je čistý obilný destilát, který se vyrábí jen v německu. Má přísné regule na výrobu, jako pramenitá voda a obilí nejvyšší jakosti. Používá se ječmen a žito. Oves a pohanka již minimálně. Rozdíl mezi korn a vodkou je v destilaci a filtraci, ta není tak přísná, právě proto aby vynikla chuť destilátu. 

  • Aperitiv

    Aperitiv se podává přibližně 20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává větší chuť na jídlo. Jde také o společenskou událost. Podává se nejčastěji 1dcl ve skleničkách s drobným plátkem citrónu. Nejvíce je tento zvyk rozšířený v Itálii, tam se také aperitivy zrodily. 

  • Bittery

    Bittery jsou hořké lihoviny, ke kterým též patří hořké vinné aperitivy či hořké likéry, jako jsou kořenové a bylinné pálenky. Všechny bittery tak mají společnou hořkou chuť a příznivě působí na žaludek. Tyto alkoholické nápoje jsou založeny na aromatických látkách, jako jsou byliny, semena, kořeny, kůra, dřevo či koření. Bittery mají svůj původ v lékařství. Původně byly lékárníky vyráběny, jako prostředky na zmírnění zažívacích potíží a až poté se staly součástí nápojové kultury. Velice oblíbené jsou barmany, kteří používají bittery k míchání nápojů.

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Doba zrání
Značka
Země
Ročník
Druh rumu
Druh whisky
Druh vodky
Příchuť
Typ sudu
Druh ginu
Druh koňaku
Druh likéru
Druh tequily
Zobrazeno 1 – 20 z 407 položek
Zobrazit produktů na stránku
  • 462
    Rychlý náhled
    119 Kč 98,35 Kč bez DPH Skladem
      0,05L/ 40%
    0,05L/ 40%

    Bulldog Gin 0,05L je speciální ochutnávková miniatura vhodná pro seznámení s tímto unikátním ginem. Bulldog Gin je výborný obojkem utažený gin z kategorie London Dry, který zaujme nejen svým buldočím vzhledem.

    119 Kč
    Skladem
  • 75
    Rychlý náhled
    999 Kč 825,62 Kč bez DPH Skladem
      0,5L/ 47%
    0,5L/ 47%

    Tradiční suchý gin si vypůjčil ty nejlepší ingredience z přírody německého Schwarzwaldu a exotické Indie. Black Forest Distillers dali dohromady 47 pečlivě vyladěných ingrediencí, které prošly šetrnou macerací a destilací a pak si odpočinuly v tradičních hliněných nádobách. Výsledkem je jemná...

    999 Kč
    Skladem
  • 58
    Rychlý náhled
    499 Kč 412,40 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 32%
    0,7L/ 32%

    Conde de Cuba Elixir del Caribe Rum pochází z Dominikánské republiky, kde jej vyrábí kubánští exulanti, kteří nesouhlasí se současným politickým děním ve své zemi. Conde de Cuba Elixir del Caribe Rum zraje 7 let v dubových sudech po sherry z odrůdy Pedro Ximenez.

    499 Kč
    Skladem
  • 36
    Rychlý náhled
    289 Kč 238,84 Kč bez DPH Skladem
      0,75L/ 16%
    0,75L/ 16%

    Historický vermutský brand Dolin je vyráběný podle stejného receptu v alpských kopcích kolem Chambery od roku 1821. Chambery styl vzkvétal v 19. a počátku 20. století, ale Dolin je nyní posledním zbývajícím producentem Vermouth de Chambery.

    289 Kč
    Skladem
  • 33
    Rychlý náhled
    149 Kč 123,14 Kč bez DPH Skladem
      0,05L/ 43%
    0,05L/ 43%

    Tradiční London dry Jodhpur gin se vyznačuje hořkou ale zároveň sladkou chutí citrusů, hořkých mandlí, koriandru, zázvoru, lékořice a jalovce. Mírně vyšší obsah alkoholu ještě více zvýrazňuje jalovcové a ovocné tóny.

    149 Kč
    Dočasně vyprodáno
  • 32
    Rychlý náhled
    349 Kč 288,43 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 25%
    0,7L/ 25%

    Takamaka Bay Coco Rum je exkluzivní seychelský kokosový rum, který strčí do kapsy i oblíbené rumy Malibu.

    349 Kč
    Skladem
  • 20
    Rychlý náhled
    2 290 Kč 1 892,56 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 40%
    0,7L/ 40%

    Cardenal Mendoza Solera Gran Reserva Decanter Deluxe je považováno za jedno z nejlepších brandy na světě. Již po dlouhou dobu je vyráběn rodem Sanchez Romate, který je známý pro svá nádherná vína. Vyrábí se podle tajného rodinného receptu. Zraje v malých amerických sudech z bílého dubu metodou...

    2 290 Kč
    Skladem
  • 19
    Rychlý náhled
    399 Kč 329,75 Kč bez DPH Skladem
      1L/ 39%
    1L/ 39%

    Velho Barreiro Traditional Cachaca 1L se nechává 6 měsíců uložená v sudech z dřeva stromu Jequtibá Rosa. Velho Barreiro si díky svojí nenapodobitelné, intenzivní chuti získala nejednoho příznivce kvalitní Caipirinhy na obou stranách barových pultů.

    399 Kč
    Skladem
  • 19
    Rychlý náhled
    349 Kč 288,43 Kč bez DPH Skladem
      0,2L/ 44.7%
    0,2L/ 44.7%

    Angostura Aromatic Bitters 0,2L je další zbraň barmanů. Vyrábí se podle tajné receptury z roku 1824. Je to nepostradatelná a nezbytná přísada v klasických i moderních koktejlech. V barovém světě naprostý fenomén.

    349 Kč
    Skladem
  • 19
    Rychlý náhled
    369 Kč 304,96 Kč bez DPH Skladem
      1L/ 28.5%
    1L/ 28.5%

    Campari je moderní klasika. Původní receptura z roku 1860, která pochází z Novary, zůstala beze změny a je základem několika celosvětově proslulých alkoholických koktejlů. Díky své charakteristické barvě, vůni a chuti bylo Campari vždy symbolem vášně – vášně, která se projevuje v podobě...

    369 Kč
    Skladem
  • 18
    Rychlý náhled
    549 Kč 453,72 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 40%
    0,7L/ 40%

    Tequila Cabrito Blanco se vyrábí ze 100% agáve v palírně Tequila Centinala v mexickém státě Jalisco. V Mexiku je zařazena jako sedmá značka mezi výrobci tequil, za což vděčí zejména tomu, že na svou cenu vyniká nadprůměrnou kvalitou.

    549 Kč
    Skladem
  • 17
    Rychlý náhled
    599 Kč 495,04 Kč bez DPH Skladem
      0,5L/ 35%
    0,5L/ 35%

    Chamarel Mandarin je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a mandarinkového extraktu. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.

    599 Kč
    Skladem
  • 15
    Rychlý náhled
    369 Kč 304,96 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 26%
    0,7L/ 26%

    Nádherný New Grove Cafe likér z Mauricia poskytuje neodolatelnou kombinaci rumu z cukrové třtiny a pražené, ​​zrnkové kávy. Výsledkem je tmavý kávový likér s nízkým obsahem alkoholu, což se dobře hodí k různým druhům potravin a na přípravu kávy.

    369 Kč
    Skladem
  • 15
    Rychlý náhled
    369 Kč 304,96 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 26%
    0,7L/ 26%

    New Grove Honey Rhum Liqueur 0,7L je směsí výborného rumu z Mauricia a medového extraktu. Tato kombinace jde spolu skvěle dohromady, díky sníženému obsahu alkoholu (pouze 26%) ho jistě ocení i dámská společnost, díky své jemnosti, příjemné sladkosti a skvělé medové chuti.

    369 Kč
    Skladem
  • 14
    Rychlý náhled
    399 Kč 329,75 Kč bez DPH Skladem
      0,15L/ 17.5%
    0,15L/ 17.5%

    Fee Brothers Old Fashioned Bitters je směsí těch nejlepších ingrediencí z celého světa, které Vašemu koktejlu dodají unikátní skořicovo pomerančový říz a aroma s nahořklým finišem.

    399 Kč
    Skladem
  • 14
    Rychlý náhled
    399 Kč 329,75 Kč bez DPH Skladem
      0,15L/ 9%
    0,15L/ 9%

    Fee Brothers Orange Bitters je bitter z pečlivě vybraných pomerančů, který dodá Vašim koktejlům intenzivní citrusové aroma.

    399 Kč
    Skladem
  • 13
    Rychlý náhled
    299 Kč 247,11 Kč bez DPH Skladem
      0,7L/ 20%
    0,7L/ 20%

    Arehucas Guanche Honey Rum je stvořech ze základního Arehucas Kanárského rumu, vyniká svým aromatickým tělem po medu a vanilce. Skutečnou specialitou Kanárských ostrovu je propojení vyzrálého rumu a medu.

    299 Kč
    Do 14 dnů
  • 13
    Rychlý náhled
    1 290 Kč 1 066,12 Kč bez DPH Skladem
      1L/ 40%
    1L/ 40%

    Patron Anějo v překladu znamená "letitá" a je tomu opravdu tak. Tato tequila zraje jeden rok až pět let a to může napovědět, že Patron Anějo je směs starých tequil, které zrály v sudech z bílého dubu. 

    1 290 Kč
    Do 14 dnů
  • 12
    Rychlý náhled
    289 Kč 238,84 Kč bez DPH Skladem
      0,75L/ 17.5%
    0,75L/ 17.5%

    Historický vermutský brand Dolin je vyráběný podle stejného receptu v alpských kopcích kolem Chambery od roku 1821. Chambery styl vzkvétal v 19. a počátku 20. století, ale Dolin je nyní posledním zbývajícím producentem Vermouth de Chambery.

    289 Kč
    Skladem
  • 11
    Rychlý náhled
    729 Kč 602,48 Kč bez DPH Skladem
      1L/ 35%
    1L/ 35%

    V kombinaci s irskou whisky ochucenou medem a aromatickými kořením je Irish Mist likérem, který Vás zahřeje, pohladí a projasní mlhavý den. 

    729 Kč
    Skladem
Zobrazeno 1 – 20 z 407 položek
Zobrazit produktů na stránku