Zacapa rumy

Zacapa je město na východě Guatemaly. Založeno bylo v roce 1876 a v historii rumu dodnes hraje důležitou roli. Zde totiž v roce 1914 začala Industria Licorrera Guatemalteca s výrobou rumu. První rum s označením Zacapa zde byl uveden na trh v roce 1976 a to při příležitosti 100 let jubilea města Zacapa. Při výrobě rumu Zacapa se používají pouze tři odrůdy cukrové třtiny. Ale nedestiluje se z čerstvé šťávy ani z melasy, ale z tzv. virgin sugar cane honey, jakéhosi sirupu, který vznikne po odebrání  části vody z třtinové šťávy. Fermentace trvá 5 dní, po destilaci se pálenky odvážejí do skladu v nadmořské výšce 2000 metrů v departementu Quetzaltenango, kde v chladném klimatu zvolna zrají a mají dostatek času aby rozvinuly své charakteristické rysy. 

Zacapa rumy

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Doba zrání
Značka
Země
Ročník
Druh rumu
Typ sudu
Zobrazeno 1 – 7 z 7 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 7 z 7 položek
Zobrazit produktů na stránku