Indové jsou zdánlivou velmocí v konzumaci whisky. Podle posledních statistik spotřeby jim dokonce patří první příčka. Potíž je v tom, že spousta lokálních palíren vyrábí whisky z melasy (ano, ze stejné melasy, ze které se vyrábí rum!), a proto je EU neuznává jako skutečnou whisky. Jsou zde ale i výjimky, mezi něž patří palírna Amrut, kde vyrábí klasické single malty, ročníkové i kouřové whisky. Díky tropickému podnebí zrají indické whisky mnohem rychleji než ty evropské a "andělský podíl" zde dosahuje až 12% ročně oproti standardním 2%. V Indii se proto soustředí na výrobu mladších whisky, protože ceny starších by byly astronomické. Indické whisky dosahují velmi vysoké kvality a jsou uznávané mezi odborníky.
Amrut Indian Single Malt Whisky je dobrá whisky z Indie. Právě whisky nemusí vždy pocházet ze Skotska nebo ze Spojených států. Amrut Distillery byla založena v roce 1948.
Amrut Fusion Single Malt Whisky 0,7L je destilovaná z ječmene vypěstovaná na severozápadě Indie. Amrut nechává svoji jednodruhovou sladovou whisky dozrávat v sudech z nového amerického dubu.
Amrut Indian Single Malt Whisky 0,7L je dobrá whisky z Indie. Právě whisky nemusí vždy pocházet ze Skotska nebo ze Spojených států. Amrut Distillery byla založena v roce 1948.