Indická whisky

Indové jsou zdánlivou velmocí v konzumaci whisky. Podle posledních statistik spotřeby jim dokonce patří první příčka. Potíž je v tom, že spousta lokálních palíren vyrábí whisky z melasy (ano, ze stejné melasy, ze které se vyrábí rum!), a proto je EU neuznává jako skutečnou whisky. Jsou zde ale i výjimky, mezi něž patří palírna Amrut, kde vyrábí klasické single malty, ročníkové i kouřové whisky. Díky tropickému podnebí zrají indické whisky mnohem rychleji než ty evropské a "andělský podíl" zde dosahuje až 12% ročně oproti standardním 2%. V Indii se proto soustředí na výrobu mladších whisky, protože ceny starších by byly astronomické. Indické whisky dosahují velmi vysoké kvality a jsou uznávané mezi odborníky.

Indická whisky

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Značka
Země
Druh whisky
Zobrazeno 1 – 3 z 3 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 3 z 3 položek
Zobrazit produktů na stránku