Kanadská whisky se vyrábí převážně ze žita a to díky tomu, že žito je nejméně choulostivé a v Kanadě se mu dařilo. Většina z kanadské produkce jsou blendované whisky a mají jemnější chuť než bourbony. Mají nezaměnitelnou chuť plnou ovoce, pepře, karamelu a skořice. Svoji největší slávu získala whisky za prohibice v USA, díky tomu se i řeka Detroit která je mezi Kanadou a USA nazývá 'řeka chlastu'.
Dvanáct let zrající míchaná kanadská whisky. Výjimečnou ji dělá pečlivě vybraná směs kvalitní kukuřice, ječmene a hlavně žita.
Legendární kanadská whisky Canadian Club 6 Year Old Premium vyráběná již od poloviny devatenáctého století, známá z let americké prohibice, kdy byla pašována do Spojených států. Výjimečnou jí dělá směs kukuřice, ječmene a hlavně žita zrající šest let v sudech z bílého dubu.