Víno madeira patří mezi exotická dezertní vína a je unikátní nejen chutí a geografickým původem z ostrova Madeira, ale i způsobem výroby. Počátek produkce madeiry spadá zřejmě do 17. století. Výrobní postup byl objeven náhodou – traduje se, že mořeplavci při cestě z Evropy doplňovali na ostrově Madeira také víno, které při průjezdu rovníkovými oblastmi bylo zahříváno až na 45 stupňů Celsia. Tím získalo po následném zchlazení unikátní chuťové vlastnosti. Díky dolihování a procesu estufagem se dá madeira skladovat prakticky neomezeně dlouhou, a to i v láhvi, která již byla otevřena. Lahve se archivují ve svislé poloze, korek nemusí být smáčen.
Justinos Colheita 1997 Madeira 0,75L je vyrobena z pečlivě vybíraných hroznů ze sklizně v roce 1997. Zraje v dubových sudech a je lahvována ne dříve než 5 let po sklizni.
Justinos Malvasia Madeira 10 let 0,75 l. Tato madeira je vyrobena pouze z hroznů odrůdy Malvasia, pro které je na ostrově Madeira povoleno používat také anglický název Malmsey.
Justinos Verdelho Madeira 0,75L je polosuché fortifikované vino z bilé odrůdy hroznů Verdelho je dnes již poměrně vzácné, protože jeho podíl z celkového výkupu hroznů na ostrově je pouze 10%. Ideální teplota pro servírování je 13 – 16 °C.
Justinos Fine Rich Madeira 3 roky 0,75L je víno z Portugalska, z ostrova Madeira. Společnost Vinhos Justinos Henriques Filhos byla založena na ostrově Madeira v roce 1870.
Justinos Sercial 10 let 0,75L je vynikající madeira, která je vyrobena z pečlivě vybraných hroznů a musí být po dobu minimálně deseti let uložena v dubových sudech.