Portské víno (známé také pod názvy Porto, Oporto nebo v originále Vinho do Porto) je fortifikované (dolihované) víno produkované v údolích podél řeky Douro v severní části Portugalska. Jedná se typicky o červené víno s vyšším podílem zbytkového cukru (často je prezentováno jako dezertní víno). Objevuje se v suché, polosuché nebo také bílé variantě. Fortifikovaná vína v podobném stylu se vyrábějí i v zemích mimo Portugalsko, především v Austrálii, severní Africe, Kanadě, Indii, Argentině a USA. V rámci Evropské unie je ale označení Porto vyhrazeno jako ochranná známka původu pouze pro produkty portugalské provenience.
Quinta do Infantado Porto (5 x 0,05 l) je mini ochutnávkovou sadou pro sběratele. Obsahuje pět různých druhů portských vín: Ruby, Dry, White, Tawny, Special Reserve a Reserve z malého portugalského vinařství s malosériovou produkcí.
10leté portské Burmester Tawny Porto je zářivé víno s neuvěřitelně měkkým aroma. Každého po přičichnutí přitáhne vůně malinové marmelády, ke které se přidává med, ořechové tóny a doteky kůže. Víno je sladké, se sametovou texturou a chutná jako ořechový koláč.
Kopkeho Colheitas však vypráví jedinečný příběh. Ochutnat víno znamená ochutnat historii a v případě této Colheity z roku 1957 to znamená připomenout si pozoruhodnou událost, jakou byl podpis Římské smlouvy, která založila Evropské hospodářské společenství (EHS).
Každé víno vypráví příběh. Kopkeho Colheitas však vypráví jedinečný příběh. Ochutnat víno znamená ochutnat historii a v případě této Colheity z roku 1966 to znamená připomenout si pozoruhodnou událost, jakou byl křest sedmého alba The Beatles Revolver, které je v Rokenrolové síni slávy považováno...
Zlatohnědá barva s načervenalými odlesky. Ve vůni vynikají vůně zrání ve dřevě, stejně jako sušené ovoce, koření a tóny ovoce v sirupu. V ústech je jemné a sofistikované, odhaluje vynikající objem, bujné třísloviny a perfektní kyselost. Dlouhý a přitažlivý závěr.
Kopke Porto 10yo zraje v dubových sudech nejméně po dobu deseti let. Obecně platí, čím starší červené portské, tím světlejší je jeho barva.
Vyvážené a elegantní. Vynikající na stole s širokou škálou dezertů. Nezapomeňte, pokud je to možné, snížit cukr v receptu, protože portské víno je již sladké! Teplota podávání 12ºC až 15ºC. Za ideálních sklepních podmínek, 70% vlhkosti a 12ºC až 14ºC a pro ty, kteří mají rádi vína zrající v...
Quinta do Infantado Reserva Especial Porto je velmi harmonické portské. Má kořeněný charakter se spoustou jemnosti a mineralitou ve vůni i chuti. Jedná se o výrazně ovocné víno s dlouhým závěrem.
Ve vůni a chuti je cítit červené ovoce, třešně, maliny a červený rybíz. V chuti je cítit tříslovina se švestkovým džemem.
Společnost Burmester založili v roce 1730 Henry Burmester a John Nash. Od roku 1750 začali na Britské ostrovy a do Evropy vyvážet tradiční portské víno. Tawny Porto 20yo má buket dřeva, sušeného ovoce, dřeva a medu. Chuť je intenzivní, s dlouhým závěrem. Baleno v dárkovém tubusu.
Sladké příchutě jako džem a švestka. Určité náznaky lískových oříšků a sušené ovoce, například fíky. Na patře odhaluje příjemnou rovnováhu mezi kyselostí a sladkostí, dobře integrovaná do dřeva a s pěkným přetrvávajícím závěrem.
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno vysoké kvality, vyrobené z jediné sklizně. Víno Colheita zraje v...
Quinta do Infantado pocházejí z Old Vineyards s širokou škálou ušlechtilých odrůd Douro. Všechny vinice jsou obdělávány v certifikované integrované produkci s cílem minimalizovat negativní dopady na životní prostředí.
Quinta do Infantado Ruby Porto pochází z malého vinařství. Má krásnou rubínovou barvu, zraje několik let v dubových sudech, ve kterých získává svou ovocnou vůni a chuť. Jedná se o příjemné víno, které se hodí pro každou příležitost.
Quinta do Infantado White Porto je bílé portské, které je směsí dvou až tří ročníků. Má lehké až středně plné tělo se spoustou šťavnatého ovoce a květin. Tradičně se podává vychlazené, nejlépe v kombinaci s olivami a pečivem.
Zlatohnědá barva s načervenalými odlesky. Ve vůni vynikají vůně zrání ve dřevě, stejně jako sušené ovoce, koření a tóny ovoce v sirupu. V ústech je jemné a sofistikované, odhaluje vynikající objem, bujné třísloviny a perfektní kyselost. Dlouhý a přitažlivý závěr.
Intenzivní zlatožlutá barva. Aroma diskrétní a delikátní, hojné jako tóny sušeného ovoce, třešní v sirupu a jemné melasy. Živé, bohaté v ústech, vykazuje vynikající strukturu a dobrou vitalitu. Elegance dominuje a pokračuje přes mastný a výrazný povrch.
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...