Jeden z nejzajímavějších druhů whisky vůbec - "Single pot still whiskey" vznikl v Irsku v 18. století ze zcela pragmatických důvodů - ze snahy ušetřit na daních. Původně byla irská whiskey vyráběna pouze destilováním sladu. Kvůli vysokým daním se však u některých whiskey do sladu začal přimíchávat surový ječmen. Spojení "Pot still" v názvu značí použití kotlíkové metody destilace a slůvko "Single", že se při výrobě používá ječmen z jediné palírny, stejně jako u single malt whiskey. Chuť single pot still whiskey bývá bohatá a více kořeněná. Mezi tradiční výrobce patří palírna Midleton. Hlavními produkty jsou Redbreast whiskey a Green Spot whiskey.
Patnáctiletá Redbreast je exkluzivní sladká a kořeněná irská whiskey. Chuťová paleta přechází od medu, marcipánu, karamelu a manga až k tónům dřeva, čaje, skořice a sherry. Skvělá pro pomalé upíjení a vychutnávání.
12letá Yellow Spot Whiskey získala svůj název podle žluté skvrny na sudu, ve kterém zraje. Nejprve se ukládá do barelů po bourbonu, poté do sudů po sherry, a nakonec do sudů po vínu Malaga ze Španělska.
Green Spot je unikátní limitovanou záležitostí, která by neměla uniknout žádnému milovníkovi zajímavých irských whiskey. Pálí se z vybraného ječmene, destiluje metodou "Pure Pot Still" a následně zraje 7-8 let v dubových sudech po bourbonu.
Dvanáctiletá Redbreast je sladkou a kořeněnou irskou whiskey, která se pyšní titulem "nejlepší whiskey roku 2011". Ve vůni najdeme komplexní aroma sušeného ovoce, banánů a jablek, která jsou doplněna vanilkovými a ořechovými tóny. V chuti lze rozpoznat sherry a další ovoce jako hrušky nebo meruňky.
Ke zrání se používají jedinečné styly dřeva. Ve spolupráci s irskou radou pro stromy přispívá série k výsadbě pouze původních irských druhů stromů na jejich vlastních pozemcích v oblasti Wicklow.Při výrobě se používá 50 % nesladového ječmene a 50 % sladového ječmene. Po trojité destilaci whisky...
Limitovaná edice Redbreast 12yo v jedné nádobě, prezentovaná uvnitř poutavého měděného obalu, který se promění v pěkné krmítko pro ptáky.