Aperitiv se podává přibližně 20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává větší chuť na jídlo. Jde také o společenskou událost. Podává se nejčastěji 1dcl ve skleničkách s drobným plátkem citrónu. Nejvíce je tento zvyk rozšířený v Itálii, tam se také aperitivy zrodily.
Příběh nealkoholického aperitivu Crodino začal v roce 1965. Dodnes patří mezi vyhledávané a velice oblíbené aperitivy. V jeho hořkosladké intenzivní chuti se objevuje osvěžující aroma krvavého pomeranče, harmonicky doplněné nahořklou tříslovinou.
Lillet se vyrábí z vína a ovocného likéru. V roce 1887 na jihu Bordeaux vytvořili Paul a Raymond Lilletovi tento aperitiv. Dnes se mu také říká "aristokrat aperitivů". Lillet Rosé je ovocný vinný aperitiv, zjemněný pomerančovým likérem. Ovoce použité pro tento aperitiv pochází ze Španělska a Haiti.
Ramazzotti Rosato je italský, hořko-sladký bylinný likér, který se vyrábí ze směsi tradičního koření, bylinek, pomerančové kůry a ibišku. Ramazzotti Rosato již na první pohled uchvátí svým světle růžovým odstínem, po přičichnutí také čerstvou ovocnou vůní.
Campari je moderní klasika. Původní receptura z roku 1860, která pochází z Novary, zůstala beze změny a je základem několika celosvětově proslulých alkoholických koktejlů.
Campari je moderní klasikou, jejíž původní receptura sahá až do roku 1860. Nápoj pochází z Novary a jeho složení zůstalo dodnes beze změny. Campari je základem mnoha světově proslulých alkoholických koktejlů.
Aperol se může chlubit krásně zářivou oranžovo-červenou barvou a ideálně vyváženou chutí hořkých a sladkých pomerančů a bylin. Vychutnáte si ho samotný s ledem, i jako součást ikonického drinku Aperol Spritz.
Jednoduchý a vyvážený Campari Negroni. Více než 100 let po svém vzniku ve Florencii v roce 1919 zůstává koktejl Negroni jedním z nejikoničtějších a nejžádanějších koktejlů díky své výrazné a jednoduché, ale dokonale vyvážené chuti.