Fortifikovaná vína

V češtině můžeme mluvit o vínech dolihovaných s přídavkem koncentrovaného alkoholu. Fortifikování vín se může provádět také koncentrovaným vinným moštem či některými aromaty, například bylinkami. Přírodní víno je poměrně citlivé a za nepříznivých podmínek se kazí a v dřívějších dobách se obtížně přepravovalo. Aby se znehodnocení zabránilo, bylo jej zapotřebí konzervovat. V době, kdy fortifikovaná vína vznikala (před několika stoletími) byl vlastně jediným vhodným konzervantem koncentrovaný alkohol. Do vín se začaly přidávat destiláty, což zvýšilo jejich trvanlivost. Pak nebyl problém, aby se na pomalých plachetnicích dovezla fortifikovaná vína bez újmy na kvalitě třeba do Indie či na Dálný východ. Koncentrovaný alkohol spolehlivě zlikvidoval ve víně kvasinky či bakterie a víno se nemohlo rozkvasit.

Fortifikovaná vína

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Doba zrání
Značka
Země
Ročník
Druh vína
Cukernatost vína
Typ sudu
Zobrazeno 1 – 20 z 43 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 20 z 43 položek
Zobrazit produktů na stránku