Červená vína vždy byla, stále jsou a budou, chloubou vinařů. Červené víno se vyrábí výhradně z modrých odrůd vinné révy. Tato vína představují rozsáhlou kategorii, z níž si můžete vybrat lehké červené víno téměř bez tříslovin, až po výrazná vína vhodná pro dlouholeté zrání. Červené víno bychom měli podávat při teplotě 12 - 18 °C, přičemž byste si měli pamatovat, že čím těžší červené víno budete podávat, tím teplejší by mělo být. Červených odrůd je velice mnoho, k těm nejoblíbenějším odrůdám v tuzemsku patří Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Svatovavřinecké a Modrý portugal. Ve světě to je Merlot, Malbec, Shiraz, a další nepřeberné množství odrůd, které jsou pro každou zemi typické. Oblíbené jsou i různé směsi tzv. Cuvée.
Víno granátové barvy s cihlovými odlesky. Vůně zralých jahod a třešňového kompotu. V chuti příjemně plné, s decentní kyselinkou a hedvábnou dochutí.
Červené italské víno z odrůdy Primitivo s menším podílem dalších lokálních odrůd.
Primitivo di Manduria Gran Maestro je kvalitní zástupce své odrůdy z podoblasti Manduria v Puglii.
Na lahvi je vyobrazena reinterpretace původní mapy z XV století z The Age of Discovery. Mapa podrobně popisuje největší záliv na světě, Bengálský záliv, který představuje bránu Asie a odděluje jižní a východní Asii.
Vysoce kvalitní barikové červené víno z oblasti Bordeaux AOC. Víno má temnou, koncentrovanou barvu, stále však ovocný charakter s elegantním projevem zrání v dubovém sudu a dotekem kouře.
Bílé víno z regionu Puglia. 100% Chardonnay. Vinice se nacházejí na poloostrově Salento s dokonalou expozicí na slunci a se složením půdy.
Červené víno Zinfandel Lodi – California Bourbon Barrels se vyrábí z vysoce kvalitních hroznů odrůdy Zinfandel a zraje tři měsíce v sudech po bourbonu. Výsledkem je jeho jedinečný kouřový charakter s tóny vypáleného dřeva.
Rubínové červené víno s komplexní chutí s bohatou vůní zralého červeného ovoce, třešní a bobulí doprovázené skořicovými tóny. Odrůda: 50% Primitivo, Merlot 50%
Červené polosladké víno s vůní bobulí, ostružin, jahod a malin.
Expresivní víno s příjemnými tóny černého ovoce a sladkého koření. Bohatá chuť je hezky zakulacená s dlouhou strukturovanou dochutí.
Hrozny Primitivo a Susumaniello pocházejí z vinic v Salentu. Kvašení probíhá při kontrolované teplotě 25-28 °C po dobu 10 dnů.
Červené víno s jasně rubínově červenou barvou a intenzivní chutí s ovocným buketem.
Plné, mohutné víno s rozmanitou vůní tmavého peckovitého ovoce. Doporučujeme zejména k jehněčí pečeni, bifteku a krůtímu masu.
Jihoitalské Primitivo z výběrové oblasti Manduria. Hrozny Primitivo dozrávají velmi brzy, což vysvětluje jeho název. Zajímavé je, že pouhých 20 dní po sklizni prvních hroznů proběhne „dosběr“ zbývajících, později dozrávajících. Tyto mladší hrozny obsahují vyšší úroveň kyselin a vinař je používá k...
Červené víno Ramon Bilbao Selección Especial z roku 2021 je dobře strukturovaným vínem s jemnou, dlouhotrvající chutí.
Víno s intenzivní třešňovou barvou, plným ovocným aroma, výbornou strukturou a příjemně vyváženým, dlouhým zakončením.
Výrobní oblast Primitivo Salento DOC zasahuje do kopců a pobřežních plání nejjižnější části regionu Puglia, v provinciích Brindisi a Taranto. Raná odrůda, sklizeň obvykle probíhá v srpnu, nejpozději začátkem září.
Intenzivní aroma zralého červeného ovoce a koření. V chuti je hladké a pěkně vyvážené. Doporučujeme podávat ke grilovanému masu nebo těstovinám.
Plné, šťavnaté červené víno plné zralého červeného ovoce. Vůně výrazná a plná. Chuť kulatá, zaoblená, subjektivně nasládlá a zralá. Celkový dojem velmi šťavnatý, pitelný, vybízející k dalšímu doušku.
Kalifornský Zinfandel. Hutná barva s tóny tmavého ovoce, švestek a dotek kořenitosti. Chuť plná, výrazná, vrstevnatá. Pokračuje v ovocné lince vůně.