Vermut je kategorie destilátů s největší proměnlivostí ve výrobě a rozmanitostí chutí. O původu vermutů vedou mezi sebou spor znalci z Itálie a Francie, kde si poprvé místní labužníci dávali okořeněné, fortifikované víno. O původu názvu je však jasno, vermutu ho dal pelyněk pravý, jemuž Němci říkají Wermut nebo také Wermutkraut a Angličané wormwood. Dále se používají nejrůznější druhy koření jako je skořice, hřebíček, yzop lékařský, chmel otáčivý, fenikl, kardamon aj. Vermut se dnes používá hlavně v koktejlech včetně Martini slavného agenta Jamese Bonda. Podává se na ledu.
Historický vermutský brand Dolin je vyráběný podle stejného receptu v alpských kopcích kolem Chambery od roku 1821. Chambery styl vzkvétal v 19. a počátku 20. století, ale Dolin je nyní posledním zbývajícím producentem Vermouth de Chambery.
Historický vermutský brand Dolin je vyráběný podle stejného receptu v alpských kopcích kolem Chambery od roku 1821. Chambery styl vzkvétal v 19. a počátku 20. století, ale Dolin je nyní posledním zbývajícím producentem Vermouth de Chambery.
Historický vermutský brand Dolin je vyráběný podle stejného receptu v alpských kopcích kolem Chambery od roku 1821. Chambery styl vzkvétal v 19. a počátku 20. století, ale Dolin je nyní posledním zbývajícím producentem Vermouth de Chambery.
Vermouth del Professore Classico je živý produkt v neustálém vývoji. Velmi komplexní, můžeme cítit zralé ovoce, květiny a koření jako je vanilka, hřebíček a palcát.
Pro výrobu skvělého Vermouth di Torino Storico Giulio Cocchi bylo použito několik botanicals. (hořec bezlodyžný, pelyněk pravý, cinchona calisaya, pomerančovník hořký, reveň lékařská, badyáník pravý, řebříček pižmový, galská růže, jalovec obecný, hořkoň, muškátovník vonný a koriander setý.
Noilly Prat je originální suchý vermouth pocházející z Francie. Poprvé ho připravil francouzský bylinkář Joseph Noilly v roce 1813 v Marseille jako první suchý vermut na světě. Vzhledem k této skutečnosti se tak suchým vermutům říká v mnoha zemích francouzské. Noilly Prat Dry je nepostradatelný v...
Antica Formula je červený jemný vermut vyrobený podle původní receptury Antonio Benedetto Carpano z let 1786. Formula se vyrábí v omezeném množství s řemeslným umem. Lahvováné v hodnotných číslovaných ručně foukaných lahvích.
Vermouth del Professore Rosso ztělesňuje nejoriginálnější piedmontskou tradici a pochází z vína Nebbiolo. Teplá a obklopující vůně lesa, balsamická a mentholovaná, připomíná minulé farmaceutické směsi a vyznačuje se náznaky absintu.
Četné aromatické rostliny, které jdou do receptury Antica Formula, se extrahují horkou infuzí nebo metodou extrakce za studena předávanou v průběhu staletí v závislosti na surovině. Tyto metody spolu se samotným receptem představují tajemství tohoto produktu.
Originální červený vermut z Francie má zlatou barvu s mahagonovými odlesky. V chuti je cítit nejen pomernač, kakao, hřebíček. Je výrobný na ledu s olivou.
Noilly Prat Extra Dry Vermouth ve vůni poznáváme květiny, heřmánek, bergamont, jablkový květ, broskvovou kůži a mošt z bílých hroznů. Chuť je velmi suchá, lehce kyselá a květinová s jemnou meruňkou a pomerančovou kůrou. Tento vermouth pochází z Francie (Marseille) z roku 1813, byl to první...