Vermut je kategorie destilátů s největší proměnlivostí ve výrobě a rozmanitostí chutí. O původu vermutů vedou mezi sebou spor znalci z Itálie a Francie, kde si poprvé místní labužníci dávali okořeněné, fortifikované víno. O původu názvu je však jasno, vermutu ho dal pelyněk pravý, jemuž Němci říkají Wermut nebo také Wermutkraut a Angličané wormwood. Dále se používají nejrůznější druhy koření jako je skořice, hřebíček, yzop lékařský, chmel otáčivý, fenikl, kardamon aj. Vermut se dnes používá hlavně v koktejlech včetně Martini slavného agenta Jamese Bonda. Podává se na ledu.
Vermut historické značky Dolin se dodnes vyrábí v alpských kopcích kolem Chambery podle původního receptu z roku 1821. Na vrcholu byl "styl Chambery" v 19. století a na počátku 20., dnes je Dolin posledním zbývajícím producentem tradičního Vermouth de Chambery.
Červená varianta vermutu Dolin de Chambery si získává svou tmavě uhrančivou bravu spíše díky maceraci bylin než od červených hroznů. Jeho chuť je sušší a lehčí.
Antica Formula je červený jemný vermut vyrobený podle původní receptury Antonio Benedetto Carpano z let 1786. Formula se vyrábí v omezeném množství s řemeslným umem. Lahvováné v hodnotných číslovaných ručně foukaných lahvích.
Četné aromatické rostliny, které jdou do receptury Antica Formula, se extrahují horkou infuzí nebo metodou extrakce za studena předávanou v průběhu staletí v závislosti na surovině. Tyto metody spolu se samotným receptem představují tajemství tohoto produktu.
Noilly Prat je originální suchý vermouth pocházející z Francie. Poprvé ho připravil francouzský bylinkář Joseph Noilly v roce 1813 v Marseille jako první suchý vermut na světě. Vzhledem k této skutečnosti se tak suchým vermutům říká v mnoha zemích francouzské. Noilly Prat Dry je nepostradatelný v...
Vermut historické značky Dolin se dodnes vyrábí v alpských kopcích kolem Chambery podle původního receptu z roku 1821. Na vrcholu byl "styl Chambery" v 19. století a na počátku 20., dnes je Dolin posledním zbývajícím producentem tradičního Vermouth de Chambery.
Vermouth del Professore Rosso ztělesňuje nejoriginálnější piedmontskou tradici a pochází z vína Nebbiolo. Teplá a obklopující vůně lesa, balsamická a mentholovaná, připomíná minulé farmaceutické směsi a vyznačuje se náznaky absintu.
Vermouth del Professore Classico je velmi komplexní vermut. V jeho chuti můžeme cítit zralé ovoce, květiny a koření jako je vanilka, hřebíček a muškátový oříšek.