Vermut je kategorie destilátů s největší proměnlivostí ve výrobě a rozmanitostí chutí. O původu vermutů vedou mezi sebou spor znalci z Itálie a Francie, kde si poprvé místní labužníci dávali okořeněné, fortifikované víno. O původu názvu je však jasno, vermutu ho dal pelyněk pravý, jemuž Němci říkají Wermut nebo také Wermutkraut a Angličané wormwood. Dále se používají nejrůznější druhy koření jako je skořice, hřebíček, yzop lékařský, chmel otáčivý, fenikl, kardamon aj. Vermut se dnes používá hlavně v koktejlech včetně Martini slavného agenta Jamese Bonda. Podává se na ledu.
Noilly Prat je originální suchý vermouth pocházející z Francie. Poprvé ho připravil francouzský bylinkář Joseph Noilly v roce 1813 v Marseille jako první suchý vermut na světě. Vzhledem k této skutečnosti se tak suchým vermutům říká v mnoha zemích francouzské. Noilly Prat Dry je nepostradatelný v...
Četné aromatické rostliny, které jdou do receptury Antica Formula, se extrahují horkou infuzí nebo metodou extrakce za studena předávanou v průběhu staletí v závislosti na surovině. Tyto metody spolu se samotným receptem představují tajemství tohoto produktu.
Antica Formula je červený jemný vermut vyrobený podle původní receptury Antonio Benedetto Carpano z let 1786. Formula se vyrábí v omezeném množství s řemeslným umem. Lahvováné v hodnotných číslovaných ručně foukaných lahvích.
Červená varianta vermutu Dolin de Chambery si získává svou tmavě uhrančivou bravu spíše díky maceraci bylin než od červených hroznů. Jeho chuť je sušší a lehčí.
Vermouth del Professore Rosso ztělesňuje nejoriginálnější piedmontskou tradici a pochází z vína Nebbiolo. Teplá a obklopující vůně lesa, balsamická a mentholovaná, připomíná minulé farmaceutické směsi a vyznačuje se náznaky absintu.
Vermut historické značky Dolin se dodnes vyrábí v alpských kopcích kolem Chambery podle původního receptu z roku 1821. Na vrcholu byl "styl Chambery" v 19. století a na počátku 20., dnes je Dolin posledním zbývajícím producentem tradičního Vermouth de Chambery.
Vermut historické značky Dolin se dodnes vyrábí v alpských kopcích kolem Chambery podle původního receptu z roku 1821. Na vrcholu byl "styl Chambery" v 19. století a na počátku 20., dnes je Dolin posledním zbývajícím producentem tradičního Vermouth de Chambery.
Vermouth del Professore Classico je velmi komplexní vermut. V jeho chuti můžeme cítit zralé ovoce, květiny a koření jako je vanilka, hřebíček a muškátový oříšek.