Mexiko je domovem více než 200 druhů rostliny agáve, z čehož se přibližně 30 druhů používá k výrobě mezcalu. Každý druh agáve má svou speciální charakteristiku, a proto je možné při výrobě mezcalu docílit spousty chutí. Než rostlina agáve dospěje, uběhne 12 let. Její srdce pak váží až 80 kg a může se použít k výrobě mezcalu. Jakmile dospěje, pokácí ji podle tradice nejstarší člen rodiny. K výrobě se používá jen srdce agáve, které se rozpůlí, vaří, peče a následně drtí, aby se získala šťáva. Poté se šťáva fermentuje a destiluje alespoň dvakrát, aby bylo dosaženo jemné chuti. Z jedné rostliny jí bývá až 65 litrů a mezcal má po první destilaci vždy 55 % alkoholu. Nakonec se výsledný mezcal stáčí do lahví, tomu se říká mladý mezcal nebo blanco. Letitý mezcal vznikne uchováváním v dubových sudech. Podle doby, kterou v sudech z dubového dřeva stráví, se mu říká buď mezcal reposado (0,5–1,5 roku) nebo mezcal anejo (2–8 let).
Gusano Rojo Mezcal, se vyrábí ze 100% zelené agáve v mexickém státe Oaxaca. Gusano Rojo znamená v překladě Červený červ, který žije jen v této rostlině. Je to vlastně larva motýla.
Vyrábí se v malých sériích v mexickém regionu Oaxaca.
El Maguey Mezcal Vida je 100% přírodní produkt bez chemikálií, barviv ani jiných chemických přísad. Tento mezcal byl na trh uveden v roce 2010, jedná se o řemeslně vyráběný organický mezcal z odrůdy agáve Espadín.
Vyrábí se podle tradičních metod v Durangu v Mexiku. Jeho výroba je regulována náročným oficiálním mexickým standardem a je vyráběna pod NOM-D248G. Alan Hernández, mist mezcalero, má na starosti řízení procesu podle jedinečné a exkluzivní receptury LE TRIBUTE, která se vyrábí v zařízeních Bosscal...
Tento svůdný mezcal je vyroben z cenizo agáve, která divoce roste v mexickém státě Durango, známém svou bohatou půdou a přírodními prameny. Samotný mezcal je plný a bohatý, s tóny medu, pražených ořechů, kouře, čokolády a toastového dubu, s nádechem aromatického ovoce.
Klasický kouřový a zemitý Mezcal vyráběný renomovaným Licores Veracruz v Oaxace v Mexiku. Třikrát destilováno, zrálo v dubových sudech po dobu více než pěti měsíců. Každá láhev obsahuje jediného agávového červa, který je tradiční zárukou kvality Mezcal. Tento 100% agávový Mezcal získal v roce...
Ochutnejte západ slunce. Směs, která kombinuje Clase Azul Tequila Plata se speciální tequilou reposado zrající v sudech z francouzského dubu a Extra Añejo zrající v sudech po americké whisky a dokončená v sudech po sherry.