Mexiko je domovem více než 200 druhů rostliny agáve, z čehož se přibližně 30 druhů používá k výrobě mezcalu. Každý druh agáve má svou speciální charakteristiku, a proto je možné při výrobě mezcalu docílit spousty chutí. Než rostlina agáve dospěje, uběhne 12 let. Její srdce pak váží až 80 kg a může se použít k výrobě mezcalu. Jakmile dospěje, pokácí ji podle tradice nejstarší člen rodiny. K výrobě se používá jen srdce agáve, které se rozpůlí, vaří, peče a následně drtí, aby se získala šťáva. Poté se šťáva fermentuje a destiluje alespoň dvakrát, aby bylo dosaženo jemné chuti. Z jedné rostliny jí bývá až 65 litrů a mezcal má po první destilaci vždy 55 % alkoholu. Nakonec se výsledný mezcal stáčí do lahví, tomu se říká mladý mezcal nebo blanco. Letitý mezcal vznikne uchováváním v dubových sudech. Podle doby, kterou v sudech z dubového dřeva stráví, se mu říká buď mezcal reposado (0,5–1,5 roku) nebo mezcal anejo (2–8 let).
Vyrábí se v malých sériích v mexickém regionu Oaxaca.
Klasický kouřový a zemitý Mezcal vyráběný renomovaným Licores Veracruz v Oaxace v Mexiku. Třikrát destilováno, zrálo v dubových sudech po dobu více než pěti měsíců. Každá láhev obsahuje jediného agávového červa, který je tradiční zárukou kvality Mezcal. Tento 100% agávový Mezcal získal v roce...
El Maguey Mezcal Vida je 100% přírodní produkt bez chemikálií, barviv ani jiných chemických přísad. Tento mezcal byl na trh uveden v roce 2010, jedná se o řemeslně vyráběný organický mezcal z odrůdy agáve Espadín.
Gusano Rojo Mezcal, se vyrábí ze 100% zelené agáve v mexickém státe Oaxaca. Gusano Rojo znamená v překladě Červený červ, který žije jen v této rostlině. Je to vlastně larva motýla.
Vyrábí se podle tradičních metod v Durangu v Mexiku. Jeho výroba je regulována náročným oficiálním mexickým standardem a je vyráběna pod NOM-D248G. Alan Hernández, mist mezcalero, má na starosti řízení procesu podle jedinečné a exkluzivní receptury LE TRIBUTE, která se vyrábí v zařízeních Bosscal...
Tento svůdný mezcal je vyroben z cenizo agáve, která divoce roste v mexickém státě Durango, známém svou bohatou půdou a přírodními prameny. Samotný mezcal je plný a bohatý, s tóny medu, pražených ořechů, kouře, čokolády a toastového dubu, s nádechem aromatického ovoce.
V roce 2010 vytvořila Casa Cortés největší zastoupení kultury a tradice prostřednictvím divokých a polodivokých agáve. Řada El Jolgorio zahrnuje různé druhy agáve, které vytvářejí endemické příchutě vysoké kvality. Vyrobeno 950 lahví.
Ochutnejte západ slunce. Směs, která kombinuje Clase Azul Tequila Plata se speciální tequilou reposado zrající v sudech z francouzského dubu a Extra Añejo zrající v sudech po americké whisky a dokončená v sudech po sherry.