Cachaca je brazilský národní nápoj, který je právem přirovnávaný k rumu. K výrobě cachacy se používá zelená cukrová třtina, která se nejprve lisuje, poté se nechá kvasit a nakonec se destiluje. Výsledný nápoj mívá velmi ovocné aroma. Ta nejkvalitnější cachaca se nechává zrát v sudech. Nejčastěji se používá do brazilského koktejlu Caipirinha.
Armazem Vieira Safira Cachaca je jednou z nejtradičnějších řemeslných cachaças z Brazílie.
Velho Barreiro Traditional je prvotřídní značkou oblíbeného brazilského "rumu" Cachaca. Na 6 měsíců se ukládá do sudů ze dřeva stromu Jequtibá Rosa. Cachaca Velho Barreiro si díky svojí nenapodobitelné a intenzivní chuti získala nejednoho příznivce ikonického koktejlu Caipirinha.
Janeiro Cachaca se vyrábí v Rio de Janeiro od roku 1886. Vyrobený z kvašené šťávy z cukrové třtiny (podobně jako Rhum Agricole), je důležitou součástí brazilského národního koktejlu Caipirinha.
Cachaça 51 je nejprodávanější cachaça na světě a je ideální pro výrobu caipirinhy. Mírná sladkost a nevtíravé aroma ji činí tak neuvěřitelně přitažlivou, a proto vyniká ve srovnání s mnoha jinými cachaçami.
Každá láhev je ručně tkaná v karnaubské palmě, což je strom pocházející ze severovýchodní Brazílie. Cachaça se destiluje z čerstvě lisované cukrové třtiny a zraje dva roky v sudech z balzámového dřeva.
Unikátní směs cukrové třtiny destilovaná a nakonec stařena v sudech z amerického dubu ex bourbon.