Když se řekne whisky, vybaví se každému Skotsko a možná USA a Irsko. Málokdo však ví, že tento ušlechtilý nápoj se vyrábí i u nás. České whisky se nejčastěji vyrábějí ze sladového ječmene a využívají toho, že Česko je zemí ovocných pálenek - některé se nechávají zcela jedinečně zrát i v sudech po slivovici či jablkovici. Mezi nejznámější české whisky patří Gold Cock, která v roce 2016 získala od prestižního whisky guru Jima Murrayeho hodnocení 97 ze 100. Další velmi známou českou whisky je Hammer Head, která má nezapomenutelnou historii a je jen velmi těžko k sehnání.
Sběratelská kolekce whisky Stará žitná myslivecká 8 YO, která prošla unikátním procesem finišování v sudech po rumu a následným blendováním. Ručně číslovaná etiketa. Na vývoji osobně spolupracoval Jiří Bartoška s blend masterem Romanem Petrušem. Celkem 8 let zrání v sudech: 7 let v sudech po...