Pro americké whiskey existuje spousta zavedených kategorií, do kterých se naprostá většina z nich zvládne zařadit. Co však s těmi, které porušují všechna pravidla a při výrobě experimentují? Právě pro ty máme kategorii ostatní americké whiskey. Naleznete zde třeba netradičně ochucené whiskey, nebo whiskey vyráběné ze čtyř druhů obilí. Lídry netradičních výrobců amerických whiskey jsou značky Koval a Corsair. I v tradičním světě americké whiskey je dost prostoru pro fantazii a inovace.
Chicagská whisky Koval je produkována ze čtyř druhů zrna - oves, sladový ječmen, žito a pšenice. Velmi zralá v silně ohořelém novém Minnesotském dubu, je krémová a pikantní.
Koval Millet Whiskey 0,5L je pálenka z Chicaga, která se pálí z prosa, což je velice neobvyklé. Nicméně tento experiment sklízí úspěchy po celém světě. Zraje 2 roky v dubových sudech.