Pokud chcete poznat exotiku, sáhněte po whisky z Taiwanu. Je až překvapující, že jejich whisky dosahuje velmi vysokých kvalit. Jim Murray ocenil whisky z Taiwanu velmi vysoko. Na Taiwanu je whisky velice oblíbená a tak v roce 2008 byla uvolněna do oběhu první whisky Kavalan inspirovaná právě vzrůstající spotřebou v zemi. Od té doby přichází stále s novinkami, díky tropickému klimatu, použití různých druhů sudu je opravdu z čeho vybírat.
Tento Kavalan vzniká ředěním Produktu Kavalan Solist Sherry Oak, který se vyrábí v sudové síle. Whisky se ředí místní pramenitou vodou vysoké kvality na sílu 46% alkoholu. Je velmi jednoduchá a proto je vhodná třeba jen tak na pití s kamarády nebo na rodinná setkání.
Kavalan Single Malt má sladké vanilkové aroma, které přechází do dřevitě-kokosovité, jehličnaté vůně. Chuť je hladká, mírně nasládlá, s lehkými dřevitými tóny. Závěr je dlouhý a opět mírně dřevitý.
Whisky Yushan je pojmenována po nejvyšší hoře Čínské republiky a ostrova Tchaj-wan, Yushan Mountain. Tato míchaná sladová whisky představuje fúzi tchajwanských odborných znalostí a kombinaci moderních a tradičních výrobních metod.