Jenever neboli "Holandský gin" je v podstatě gin vyráběný původní recepturou ze 17. století. Od standardního ginu se odlišuje především svou chutí a také barvou. Jalovcové aroma jeneveru ustupuje do pozadí a dominují ostatní bylinné přísady. Od roku 2008 platí pravidlo, že jako jenever se může označovat pouze takový alkoholický nápoj, který splňuje výrobní postup jeneveru a vyrábí se v Nizozemsku, Belgii, ve francouzských oblastech 59 (Nord) a 62 (Pas-de-Calais) nebo v Německých spolkových zemích Severní Porýní–Vestfálsko a Dolní Sasko.
Dvojitý destilovaný jenever od holandských výrobců Hooghoudt, ochucený jalovcem a 12 dalších rostlinných látek, včetně pelyňku, pepře a pomerančové kůry. Chuť krémová a sladká s množstvím borůvek z jalovce a vanilky, spojená s pikantním kopí černého pepře a vánočního koření.
Zuidam Distillers je jednou z posledních nezávislých palíren v Nizozemsku. Své destiláty a extrakty vyrábí tradičním způsobem v rámci svých vlastních rodinných a obchodních procesů. Výsledné produkty samozřejmě neobsahují žádná umělá barviva, aromata ani ochucovadla.
Bols Amsterdam Jenever 0,7L je křišťálově čistý a velmi aromatický Holandský Jenever vyrobený starodávnou tradiční výrobou. Má plné tělo, sladké tóny bohatého sladu s ovocnými a jalovcovými poznámky.
Bols Zeer Oude Steen Jenever je podle starých tradic pečlivě vyroben ze sladu vína a obilných destilátů. Barva je slámová, vůně a chuť sladká. Je v ní cítit slad, vanilka, karamel, některé druhy jalovce a velmi lehké citrusové aroma.