Jenever neboli "Holandský gin" je v podstatě gin vyráběný původní recepturou ze 17. století. Od standardního ginu se odlišuje především svou chutí a také barvou. Jalovcové aroma jeneveru ustupuje do pozadí a dominují ostatní bylinné přísady. Od roku 2008 platí pravidlo, že jako jenever se může označovat pouze takový alkoholický nápoj, který splňuje výrobní postup jeneveru a vyrábí se v Nizozemsku, Belgii, ve francouzských oblastech 59 (Nord) a 62 (Pas-de-Calais) nebo v Německých spolkových zemích Severní Porýní–Vestfálsko a Dolní Sasko.
Dvojitý destilovaný jenever od holandských výrobců Hooghoudt, ochucený jalovcem a 12 dalších rostlinných látek, včetně pelyňku, pepře a pomerančové kůry. Chuť krémová a sladká s množstvím borůvek z jalovce a vanilky, spojená s pikantním kopí černého pepře a vánočního koření.
Zuidam Distillers je jedním z posledních nezávislých palíren v Nizozemsku, její destiláty a extrakty ještě dělá tradičním způsobem v rámci svých vlastních rodinných a obchodních procesů. Samozřejmě, nejsou použity žádné umělé barviva, příchutě nebo chuťové přísady.
Bols Amsterdam Jenever 0,7L je křišťálově čistý a velmi aromatický Holandský Jenever vyrobený starodávnou tradiční výrobou. Má plné tělo, sladké tóny bohatého sladu s ovocnými a jalovcovými poznámky.
Bols Zeer Oude Steen Jenever 1L je pečlivě vyroben podle starých tradic sladu vína a obilných destilátů. Barva je slámové barvy, vůně a chuť je sladká sladová, vanilka , karamel, některé jalovce a velmi lehké citrusové aroma.