Top rumové značky

V této kategorii zobrazujeme ty nejlepší značky rumů, které máme v nabídce.

Top rumové značky

Podkategorie

  • Arcane

    Arcane rumy pochází z exotického ostrova Mauricius, kde se historie výroby kvalitních rumů začala psát už v 18. století, kdy byl ostrov pod nadvládou Francouzů. Právě ti se zasloužili o vznik prvních plantáží s cukrovou třtinou a následně i o vznik prvních rumových palíren. Arcane rumy jsou pravými agricole rumy, které se vyrábí přímo z čerstvé šťávy cukrové třtiny a nikoliv standardně z melasy, což jim dává komplexní a mnohovstevnatou chuť.

  • Appleton

    Historie rumu Appleton Estate prokazatelně sahá až do 18. století: v roce 1749 vyrobila stejnojmenná destilerie první pálenku z cukrové třtiny. Tehdy se ještě nacházela v rukách potomků jistého Francese Disckinsona, který se vyznamenal při obsazování Jamajky anglickou korunou. Za odměnu dostal kousek země - Appleton Estate. Poté destilerie prošla rukama několika dalším vlastníků. Dnes patří k podniku J. Wray & Nephew, Ltd., který je od roku 2010 součástí podniku Campari. Rumy Appleton Estate jsou v mnoha ohledech zvláštní. Patří k několika málo třtinovým destilátům s nezaměnitelným charakterem, ovlivněných vápencovou půdou jihovýchodně od města Montego Bay.

  • Deadhead

    Deadhead rumy jsou mexické rumy naplněné do pravděpodobně nejvýraznějších lahví od vynálezu obalu. Všechny se pyšní uměleckým vykreslením scvrklé hlavy v duchu prastaré Tsantsy. Deadhead rumy přináší nejen zážitek ze samotného pití, ale zároveň jsou nositelem unikátního, i když poněkud morbidního příběhu...

  • Diplomatico

    Ve Venezuele hraje rum velkou roli v kultuře i v hospodářství. Ne nadarmo patří třtinová pálenka vedle kakaových bobů chuao, bylinného nápoje Cocuy Pecayero k jediným třem národním výrobkům, které nesou oficiální označení původu. Historie rumů Diplomatico začíná už na konci 18. století. Bez ohledu na menší chuťové korektury kurzu dostáváme dnes rum takový, jako se vyráběl v té době. Nejznámější je z řady Diplomatico je "reserva exclusiva", který se skládá z destilátů starých až 12 let, za jeho sladkost vděčíme použití třtinového sirupu. Do prémiové kategorie "prestige" patří ročníkový rum "Single Vintage".

  • Plantation

    Za to, že Maison Pierre Ferrand patří k nejlepším a nejvýznamnějším firmám vyrábějícím koňaky ve francouzské vinařské oblasti Grand Champagne, vděčí spolupráci s mistrem destilérem Alexandrem Gabrielem, který odpovídá nejen za tradiční destiláty prodávané pod názvem Pierre Ferrand, ale i za mnohem slavnější sortiment této firmy. Každoročně se totiž vydává na náročné cesty do Karibiku a do Střední a Jižní Ameriky, aby se porozhlédl po výrazově silných třtinových destilátech, které se po druhém zrání v Chateau Bonbonnet ve Francii promění v rumy Plantattion a Kaniché. Za názvem Plantation se skrývá standardní linie rumů. Kromě jiného se tento rum skládá ze sedmi ročníkových rumů, ve kterých je znát chuť místní půdy a je vždy pojmenován podle země z níž pochází. Vlajkovou lodí je rum Plantation 20th Anniversary.

  • Pyrat

    Každý z portfolia Pyrat rumů, jejichž jméno je odvozeno od anglického slova "Pirate", pochází ze směsi rumů z ostrova Anguilla. Proces výroby Pyrat rumů dodržuje unikátní a tradiční postup zrání a míšení, jehož výsledkem je elegantní, nezměnitelný ultra-prémiový destilát. Základem pro výrobu Pyrat rumů je směs devíti pečlivě vybraných karibských "Pot still" rumů. Charakteristickým znakem Pyrat rumů je nezaměnitelná lahev, zlatavá barva a jemná chuť.

  • Takamaka

    Když se řekne Seychely, jen sotva někomu vytane na mysli rum. Destilerie Trois Freres byla založena v roce 2002 bratry Richardem a Bernardem D'Offray. Už nějaký čas se s rumem Takamaka bay snaží, aby souostroví proniklo i do podvědomí znalců rumu. Cukrová třtina roste na ostrově Mahé. Jde o zelenou odrůdu, jejíž mírně zelená šťáva označována jako "Vesou". Tvoří základ nezaměnitelného rumu Takamaka St. André Rhum Vesou. Na ostrově se pije převážně s třtinovou šťávou, která dokáže rozvinout jeho kvality. Vedle této speciality typu agricole rumu zahrnuje sortiment firmy i další různé druhy, které se destilují z melasy.

  • Zacapa

    Zacapa je město na východě Guatemaly. Založeno bylo v roce 1876 a v historii rumu dodnes hraje důležitou roli. Zde totiž v roce 1914 začala Industria Licorrera Guatemalteca s výrobou rumu. První rum s označením Zacapa zde byl uveden na trh v roce 1976 a to při příležitosti 100 let jubilea města Zacapa. Při výrobě rumu Zacapa se používají pouze tři odrůdy cukrové třtiny. Ale nedestiluje se z čerstvé šťávy ani z melasy, ale z tzv. virgin sugar cane honey, jakéhosi sirupu, který vznikne po odebrání  části vody z třtinové šťávy. Fermentace trvá 5 dní, po destilaci se pálenky odvážejí do skladu v nadmořské výšce 2000 metrů v departementu Quetzaltenango, kde v chladném klimatu zvolna zrají a mají dostatek času aby rozvinuly své charakteristické rysy. 

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Doba zrání
Značka
Země
Ročník
Druh rumu
Příchuť
Typ sudu
Druh likéru
Zobrazeno 1 – 20 z 61 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 20 z 61 položek
Zobrazit produktů na stránku