Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. V Mexiku se tequila nepodává s pomerančem a skořicí, jak jsme zvyklí, protože jde jen o komerční tah výrobců zlatých tequil pro trhy jako je Evropa. Tímto rituálem se často zastírá nekvalita. Vysoce kvalitní blanco tequila ze 100% agáve se obvykle vychutnává po malých doušcích.
Mladá a svěží tequila El Jimador se stupňuje se skutečně autentickým charakterem. Je vyroben ze 100% ručně sklizeného modrého Weberova agáve a dvakrát destilována.
Podle legendy to byla právě tequila Jose Cuervo Especial Reposado, která byla použita při namíchání vůbec první margarity
1800 Reposado Tequila je 100% vyrobená z modré agáve. Má zlatou barvu, krásnou vůni po suché trávě a hlubokou lahodnou chuť. Byla dvakrát destilovaná a zrála 6 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu.
Zraje jeden rok v sudech z amerického dubu. Uzená, dřevitá vůně s vanilkou, kořením a čokoládou na patře, tato komplexní lihovina vyvažuje chutě přítomné v terénu poloostrova Yucatán.
Patron Anějo v překladu znamená "letitá" a je tomu opravdu tak. Tato tequila zraje jeden rok až pět let a to může napovědět, že Patron Anějo je směs starých tequil, které zrály v sudech z bílého dubu.
El Jimador Reposado začíná 100% ručně sklizenou modrou Weberovou agávou, přirozeně fermentovanou a dvakrát destilovanou. Pak si užívá dvouměsíční siestu ve vlastních ručně vyráběných sudech z amerického dubu až do dokonalého okamžiku. Na výsledky se vyplatí čekat.
Chuť tequily je intenzivní, plná koření a jemných slaných tónů, po kterých se objevuje stopa čerstvě pokrájeného grepu. Vůně je bohatá, s výraznou citronovou kůrou, bylinami a agáve. Zakončení je jemné, s chutí vodního melounu.
Vynikající tequila vyrobená 100% z agáve. Její hladká a jemná vůně, jantarový odstín a neporovnatelná chuť z ní dělají nápoj pro skutečné znalce. Zasluhuje si proto také luxusní a jedinečné balení. Aha Toro Blanco je stáčena do ručně foukané skleněné lahve.
KAH Blanco Tequila byla navržena tak, aby uctívala tradici slavného mexického dne mrtvých. Každá láhev je originálním, ručně vyráběným uměleckým dílem a žádné dvě nejsou stejné. Tequila KAH se vyrábí 100% z organicky pěstované a ručně sbírané modré agáve.
La Cofradia Blanco Tequila 0,7L vyrábí mexická společnost La Cofradia více jak 50 let. Filozofie firmy je vyrábět nejlepší tequilu na základě tradičních výrobních procesů, které jsou zárukou výborné kvality. Jejich tequily už mají mnohá světová ocenění, díky kterým jsou známé po celém světě.
Patron Silver je velmi kvalitní stříbrná tequila, která zaujme velmi atraktivním vzhledem a svojí jemností. Jedná se o tzv. čistou tequilu, která nezraje v sudech. Je vyrobena ze 100% modré agáve.
Corralejo Reposado je dvakrát destilována tequila ze 100% agáve. Vyrábí se od roku 1994 v malých sériích.
Tequila 1800 Reserva Añejo překonává ostatní prémiové značky. Je vyrobena ze 100% modré agáve. Její vysokou kvalitu umocňuje i exkluzivní balení. Vyrábí se podle originální receptury a zraje osm let v prvotřídních sudech z francouzského a amerického dubu.
Padre Azul Super Premium Blanco je prémiová, dvakrát destilovaná tequila. V chuti je velmi intenzivně cítit čerstvá rostlina agáve. Tato tequila je ideální do koktejlů a míchaných drinků, jejichž kvalitu pozvedne na vyšší úroveň.
Tequila Casco Viejo Blanco je nezrající tequila o obsahu modrého agáve 70 %, což je v Mexiku u takzvaných mixto tequil ne zcela běžný jev, svědčící o tom, že Tequila Supremo přichází vždy s něčím navíc.
Cazadores Reposado zraje nejméně 2 měsíce v nově vyrobených amerických dubových sudech. Pro výrobu se používá agáve pocházející z vysočiny Jalisco. Tequila je lehká a suchá, s tóny pepře, citrusů a koření.
Zraje nejméně po dobu jednoho roku. Má výraznější charakter a barvu než Aha Toro Reposado.
Aha Toro Reposado Tequila se vyrábí již více než 100 let z prvotřídní modré agáve pocházející z plantáží vysočiny Jalisco, které se rozprostírají v nadmořské výšce 2100 m n. m. Celých 9 měsíců zraje v sudech po Jack Daniels Tennesse Whiskey.
KAH Añejo Tequila byla navržena tak, aby uctívala tradici slavného mexického dne mrtvých. Každá láhev je originálním, ručně vyráběným uměleckým dílem. KAH Añejo zrála dva roky v amerických dubových sudech. Vyznačuje se špičkovou kvalitou a v chuti jsou po sudech cítit jemné tóny whisky.
La Cofradia Anejo Tequila 0,7L vyrábí mexická společnost La Cofradia více jak 50 let. Filozofie firmy je vyrábět nejlepší tequilu na základě tradičních výrobních procesů, které jsou zárukou výborné kvality.