Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. V Mexiku se tequila nepodává s pomerančem a skořicí, jak jsme zvyklí, protože jde jen o komerční tah výrobců zlatých tequil pro trhy jako je Evropa. Tímto rituálem se často zastírá nekvalita. Vysoce kvalitní blanco tequila ze 100% agáve se obvykle vychutnává po malých doušcích.
Tequila Cabrito Blanco se vyrábí ze 100% agáve v palírně Tequila Centinala v mexickém státě Jalisco. V Mexiku je zařazena jako sedmá značka mezi výrobci tequil, za což vděčí zejména tomu, že na svou cenu vyniká nadprůměrnou kvalitou.
1800 Reposado Tequila je 100% vyrobená z modré agáve. Má zlatou barvu, krásnou vůni po suché trávě a hlubokou lahodnou chuť. Byla dvakrát destilovaná a zrála 6 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu.
Tequila 1800 Reserva Añejo překonává ostatní prémiové značky. Je vyrobena ze 100% modré agáve. Její vysokou kvalitu umocňuje i exkluzivní balení. Vyrábí se podle originální receptury a zraje osm let v prvotřídních sudech z francouzského a amerického dubu.
Tato tequila je nejdéle stárnoucí, běžně dostupnou Reposado na trhu. V sudech se nechává odpočívat celých 11 měsíců, což je jen o jeden měsíc méně, než se nechávají zrát varianty Anejo. V její chuti jsou cítit tóny citrusů, medu, trávy a vanilky.
Tequila 1800 Blanco odpočívala 15 dnů v amerických dubových sudech. Má krásnou vůni po sladké paprice, koření a pepři. V chuti je hladká, jemně nasládlá po ovoci a paprice. Dodnes se vyrábí podle originální receptury pečlivým procesem, 100% z agáve.
KAH Blanco Tequila byla navržena tak, aby uctívala tradici slavného mexického dne mrtvých. Každá láhev je originálním, ručně vyráběným uměleckým dílem a žádné dvě nejsou stejné. Tequila KAH se vyrábí 100% z organicky pěstované a ručně sbírané modré agáve.
Tequila Herradura Plata se vyrábí ze 100% modré agáve a v sudech zraje maximálně 40 dní, aby se u ní rozvinul extra hladký charakter. Má čistou a silnou chuť. Je výborná samotná nebo do koktejlů.
Zrála nejméně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu a je velmi komplexní a hladká s jemnými tóny vanilky a čokolády, karamelizovaných ořechů a skořice. Prostě ideální na završení veselého večera.
KAH Añejo Tequila byla navržena tak, aby uctívala tradici slavného mexického dne mrtvých. Každá láhev je originálním, ručně vyráběným uměleckým dílem. KAH Añejo zrála dva roky v amerických dubových sudech. Vyznačuje se špičkovou kvalitou a v chuti jsou po sudech cítit jemné tóny whisky.
Vynikající tequila vyrobená 100% z agáve. Její hladká a jemná vůně, jantarový odstín a neporovnatelná chuť z ní dělají nápoj pro skutečné znalce. Zasluhuje si proto také luxusní a jedinečné balení. Aha Toro Blanco je stáčena do ručně foukané skleněné lahve.
Aha Toro Reposado Tequila se vyrábí již více než 100 let z prvotřídní modré agáve pocházející z plantáží vysočiny Jalisco, které se rozprostírají v nadmořské výšce 2100 m n. m. Celých 9 měsíců zraje v sudech po Jack Daniels Tennesse Whiskey.
Tequila La Cofradia Reposado je již od roku 1995 pokladem rodiny Carlose Hernandeze, majitele mexické palírny La Cofradia, která již několik generací dodává na trh širokou nabídku vysoce kvalitních tequil.
KAH Reposado byla navržena tak, aby znázorňovala úctu a čest mexického lidu. Ctí tradice slavného mexického Dne mrtvých, což je 300 let starý rituál symbolizující smrt a znovuzrození. Každá láhev je originálním, ručně vyráběným uměleckým dílem a žádné dvě nejsou stejné.
Chuť tequily je intenzivní, plná koření a jemných slaných tónů, po kterých se objevuje stopa čerstvě pokrájeného grepu. Vůně je bohatá, s výraznou citronovou kůrou, bylinami a agáve. Zakončení je jemné, s chutí vodního melounu.
Corralejo Anejo Tequila je kultovní Tequila z Mexika a pravděpodobně jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších svého druhu. Hacienda Corralejo byla založena před 250 lety a je jedním z prvních obchodních tequila. Od té doby se výrobní proces téměř nezměnil.
První ultra-premium silver (blanco) tequila na světě. Tato tequila je třikrát destilovaná a odleželá po krátký čas v dubových sudech. To ji dělá neobyčejně jemnou a celistvou, v závěru jsou cítit citrusy a jemně i dub.
Padre Azul Super Premium Blanco je prémiová, dvakrát destilovaná tequila. V chuti je velmi intenzivně cítit čerstvá rostlina agáve. Tato tequila je ideální do koktejlů a míchaných drinků, jejichž kvalitu pozvedne na vyšší úroveň.
La Cofradia Extra Anejo Tequila 0,7L je vyrobená ze 100% modré agáve a jedná se o limitovanou edici. Lahev je keramická, ručně vyráběna i malována. Zraje po dobu 36 měsíců v sudech z bílého dubu.
Cazadores Reposado zraje nejméně 2 měsíce v nově vyrobených amerických dubových sudech. Pro výrobu se používá agáve pocházející z vysočiny Jalisco. Tequila je lehká a suchá, s tóny pepře, citrusů a koření.
Zraje nejméně po dobu jednoho roku. Má výraznější charakter a barvu než Aha Toro Reposado.