Šampaňské, víno a pivo

V kategorii šampaňské, víno a pivo sdružujeme naši kompletní nabídku vín a piv. Naleznete zde zejména bohatý výběr tichých a fortifikovaných vín včetně šampaňského a šumivých vín.

Šampaňské, víno a pivo Počet produktů: 171

Podkategorie

  • Akční nabídky
  • Dárková balení
  • A-Z značek vín
  • Šampaňské

    Champagne (česky šampaňské). K výrobě šumivých vín z oblasti Champagne se používají pouze 3 povolené odrůdy: Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Pomocí „Méthode Traditionnelle“ (název procesu druhotného kvašení) zde vznikají vína různých typů a kategorií. Žádné jiné šumivé víno mimo oblast Champagne nesmí mít na etiketě vyznačen tento název. Nejznámější výrobce je Moët, nebo Veuve Clicquot Ponsardin. Výrobců je mnohem více jako Ruinart, Krug, Dom Pérignon. Každý výrobce má svoji metodu výroby a letitou historii. 

  • Tichá vína dle druhu
  • Fortifikovaná vína

    V češtině můžeme mluvit o vínech dolihovaných s přídavkem koncentrovaného alkoholu. Fortifikování vín se může provádět také koncentrovaným vinným moštem či některými aromaty, například bylinkami. Přírodní víno je poměrně citlivé a za nepříznivých podmínek se kazí a v dřívějších dobách se obtížně přepravovalo. Aby se znehodnocení zabránilo, bylo jej zapotřebí konzervovat. V době, kdy fortifikovaná vína vznikala (před několika stoletími) byl vlastně jediným vhodným konzervantem koncentrovaný alkohol. Do vín se začaly přidávat destiláty, což zvýšilo jejich trvanlivost. Pak nebyl problém, aby se na pomalých plachetnicích dovezla fortifikovaná vína bez újmy na kvalitě třeba do Indie či na Dálný východ. Koncentrovaný alkohol spolehlivě zlikvidoval ve víně kvasinky či bakterie a víno se nemohlo rozkvasit.

  • Pivo

    V naší nabídce piv najdete pšeničná piva německá a irskou klasiku Guiness.

  • Míchané nápoje
  • Prosecco

    Prosecco je známé šumivé víno, vyrobené z odrůdy Glera, která je pěstována pouze v Itálii. Více než 95 % vinic Prosecca se nachází v kraji Treviso, regionu Conegliano - Valdobbiadene. To je zároveň označení pro nejvyšší kategorii Prosecco v regionu - tedy Prosecco DOC/DOP di Conegliano-Valdobbiadene, které zaručuje původ hroznů, vinifikační metodu a konečné vlastnosti vína.

  • Šumivá vína

    Šumivé víno se získává prvotním nebo druhotným alkoholovým kvašením hroznového moštu nebo vína. Pokud vína, pak jen v případě, že jde o víno z EU nebo dovezené víno ze třetích zemí uvedených na seznamu Evropských společenství. Při otevření nádoby se šumivé víno vyznačuje unikáním oxidu uhličitého vzniklého výhradně z kvašení. Přetlak způsobený oxidem uhličitým vykazuje v uzavřené nádobě při 20 °C nejméně 3 bary.

  • Cider

    Cider není ani pivo, ani víno, ale mošt. Zkvašený jablečný mošt s různými stupni alkoholu. Vzniká jednoduchou fermentací jablečné šťávy, která se nechává zrát ve starých dubových sudech ve vhodné teplotě a pak se stáčí, čistí, pasterizuje a ředí na požadovaný obsah alkoholu. O nejdelší historii výroby se přou tradiční rivalové - Angličané a Francouzi, ale cider má velkou tradici i v severním Španělsku a německém Hessensku. V ČR je tradice cideru velmi krátká.

  • Ovocná a toniková vína
  • Perlivá vína

    Víno je buď je uměle syceno oxidem uhličitým podobným zařízením jako při výrobě sodovky nebo metodou charmat (např. v dnešní době velmi moderní Prosecco, frizzante, Terasso ap.). Víno s tlakem do 0,25 MPa se nesmí označovat jako šumivé víno, ani jako sekt.

  • Tichá vína dle oblasti

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Doba zrání
Značka
Země
Ročník
Druh vína
Příchuť
Cukernatost vína
Typ sudu
Zobrazeno 1 – 20 z 171 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 20 z 171 položek
Zobrazit produktů na stránku