Tichá vína dle druhu Počet produktů: 33

Podkategorie

  • Bílá vína

    Bílé víno se vyrábí z bílých, ale i červených a modrých bobulí vinné révy. K rozmanitosti vín přispívá vyzrálost hroznů, jejich původ z jednotlivých odrůd  a oblastí, jakož i způsob jejich výroby. Současné bílé víno je vyráběno tak, že pouze jen v některých výjimkách je vhodné jej skladovat a konzumovat i po několika letech. Většina bílých vín je tedy vyrobena k okamžité spotřebě. Pro skutečné vychutnání si bílého vína je zapotřebí víno vychladit na 10 - 12 °C. K nejoblíbenějším odrůdám patří, Chardonnay, Sauvignon blanc, Ryzlink vlašský a rýnský, Muškát moravský, Tramín červený, Pálava a Rulandské bílé a šedé. Bohužel některé vynikající odrůdy mizí a jsou neprávem opomíjeny jako Sylvánské zelené, nebo Neuburské.

  • Červená vína

    Červená vína vždy byla, stále jsou a budou, chloubou vinařů. Červené víno se vyrábí výhradně z modrých odrůd vinné révy. Tato vína představují rozsáhlou kategorii, z níž si můžete vybrat lehké červené víno téměř bez tříslovin, až po výrazná vína vhodná pro dlouholeté zrání.  Červené víno bychom měli podávat při teplotě 12 - 18 °C, přičemž byste si měli pamatovat, že čím těžší červené víno budete podávat, tím teplejší by mělo být. Červených odrůd je velice mnoho, k těm nejoblíbenějším odrůdám v tuzemsku patří Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Svatovavřinecké a Modrý portugal. Ve světě to je Merlot, Malbec, Shiraz, a další nepřeberné množství odrůd, které jsou pro každou zemi typické. Oblíbené jsou i různé směsi tzv. Cuvée.

  • Růžová vína

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Značka
Země
Ročník
Druh vína
Cukernatost vína
Zobrazeno 1 – 20 z 33 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 20 z 33 položek
Zobrazit produktů na stránku