Calvados je druh brandy pálený z jablek ve francouzském regionu Dolní Normandie. Název dostal podle španělské válečné lodi, která se jmenovala El Calvador. Tato fregata španělské Armady ztroskotala roku 1588 na francouzském skalnatém pobřeží a z El Calvador se rázem stalo Calvados. Nejdříve se tak říkalo skále, na které loď skončila, pak celému pobřeží a posléze celé oblasti. Nakonec tento název převzala i místní jablečná pálenka. Vyrábí se dvoustupňovou destilací zkvašeného jablečného moštu. Na 1 litr pálenky je potřeba 18 kilogramů jablek. Podle francouzských zákonů musí zrát nejméně dva roky v sudech z dubového dřeva.
Calvados Roger Groult 8 Ans d'Age je vysoce kvalitní Calvados z oblasti Pays d'Auge ve Francii. Minimální doba jeho zrání je 8 let uvnitř dubových sudů o obsahu 2 000 litrů. Jeho stálé a intenzivní aroma ho předurčuje k pití během jídla. Je také dobrým společníkem ke kvalitním sýrům a vhodným...
Calvados Roger Groult 3 Ans d'Age je vysoce kvalitní Calvados z oblasti Pays d'Auge ve Francii. Jeho dvojitá destilace probíhá přes hořící dřevo a následuje zrání v malých dubových sudech o objemu 280 litrů.
Calvados Roger Groult Venerable je vysoce kvalitní Calvados z oblasti Pays d'Auge ve Francii. Jeho minimální doba zrání je více než 17 let a je pokládán za nejproslulejší blend řady calvadosů Roger Groult.
Jablečná pálenka, která musí podle zákona zrát minimálně dva roky v dubových sudech. Její domovinou je jižní část Normandie. Vyrábí se dvoustupňovou destilací zkvašeného jablečného moštu.