Zacapa rum

První guatemalské rumy nesoucí název Zacapa byly na trh uvedeny v roce 1976 při příležitosti staletého výročí založení stejnojmenného města. Nedestilují se z fermentované melasy ani šťávy, ale z panenského sirupu cukrové třtiny a jako jediné se nachází v Síni slávy karibských rumů. Zatímco většina karibských rumů využívá při stáření příznivého tropického klimatu, rumy Zacapa opět dokazují, že si jdou svou vlastní cestou. Konkrétně jejich cesta vede na vrcholky guatemalských hor, na místo zvané "Dům nad mraky", kde ve výšce přes 2300 m. n. m. pomalu zrají ke své dokonalosti v sudech z bílého dubu. Nižší teplota v horách zpomaluje celý proces zrání, zatímco řidší vzduch a nižší atmosférický tlak dodávají Zacapa rumům jejich charakteristickou intenzivní chuť.

Chcete se dozvědět ještě více? O Zacapa rumech jsme na našem blogu napsali i článek, který je k dispozici zde.

Zacapa rum

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Doba zrání
Země
Ročník
Druh rumu
Typ sudu
Zobrazeno 1 – 9 z 9 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 1 – 9 z 9 položek
Zobrazit produktů na stránku