Ron Zacapa pochází ze stejnojmenného města ležícího na východě Guatemaly. Cukrová třtina na jeho výrobu roste na plantážích situovaných na jihozápadě země, a to na úrodné vulkanické planině Retalhuleu. Pro výrobu rumu Zacapa se využívá pouze tzv. panenský třtinový med, který tvoří šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Ron Zacapa pochází ze stejnojmenného města ležícího na východě Guatemaly. Cukrová třtina pro jeho výrobu roste na plantážích situovaných na jihozápadě země, a to na úrodné vulkanické planině Retalhuleu. Pro rumy Zacapa se využívá pouze tzv. panenský třtinový med, který tvoří šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování. Ta následně prochází procesem kvašení, pro který jsou využívány speciální kvasinky získané z ananasu. Rumy Zacapa se poté nechávají zrát starou španělskou metodou solera vysoko v horách, ve výšce kolem 2 300 m n. m.