Každá oblast je velmi specifická díky svému podnebí, ve kterém roste třtina. Tato kategorie Vám ukáže v jakých oblastech se rum vyrábí. Možná Vás překvapí, že to není jen Karibik.
Chamarel XO je míchaný rum, který je ze 70 % tvořen rumem z destilační kolony a ze 30 % dvojitě destilovaným rumem metodou "pot still". Tyto rumy poté zrály minimálně šest let v sudech z francouzských dubů. Chamarel XO je určen pro opravdové znalce.
Siboney 34 je sladký rumový likér jantarové barvy původem z Dominikánské republiky. Je vyrobený ze směsi výběrových rumů a ještě minimálně 14 měsíců stařený v dubových sudech po bourbonu. V chuti lze rozeznat karamel, švestku a koření.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Plantation 20th Aniversary XO je v tuto chvíli jedním z nejlepších stařených rumů na světě a je dobře známý všem znalcům. Má velice jemnou, ale plnou chuť tropického ovoce s náznaky vanilky, kokosu a citrusových plodů. Závěr je sladký až medový.
"Oro Ligero" znamená "zlaté světlo". Výraz, který správně popisuje zlatou barvu rumu, který zraje pět let ve starých dubových sudech. Nedotčeným skladováním dostane jemnou a lahodnou chuť.
Dzama Prestige Cuvée Noire Rum je prémiový madagaskarský melasový rum, který zraje 3 roky v sudech z amerického dubu. Po prvotním ochutnání rumu Dzama Nosy-Bé ucítíte na jazyku vanilku s jemnými podtóny kokosu, citrusů, banánů a skořice.
Rum A.H. Riise Non Plus Ultra (v dárkovém balení) se tradičně vyrábí s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Za rok se ho vyrobí pouze 2000 kusů. Aroma je plné tónů tabáku, pomerančů, vanilky a karamelu. Ve sladší chuti se přidávají tóny sherry a ovoce.
Široká škála vůní a chuti. Komplexní rum z Dominikánské republiky.
Takamaka Koko je exkluzivní seychelský kokosový rumový destilát, který strčí do kapsy i oblíbený likér Malibu. Vyznačuje se plnou kokosovou příchutí, která ovšem není příliš sladká.
Tuba zachycuje bohatou a rozmanitou flóru, jež se rozkládá hluboko v džungli Sugarlandie - keře, byliny, stromy a kvetoucí rostliny, které zaznamenal a studoval botanik Fray Manuel Blanco ve své publikaci Flora de Filipinas. Podíl z prodeje této edice podpoří novou spolupráci značky Don Papa a...
Ochucený rumový likér Isautier Arrangé Letchi Passion pochází z ostrova Réunion a vyniká intenzivní tropickou chutí liči a maracuji. Tento sladký tropický rumový likér si nejlépe vychutnáte vychlazený nebo namražený.
Vůně The Demon's Share je velmi jemná a intenzivní, s tóny vanilky, citrusů, zeleného jablka a koření. Chuť je plná dřevitých tónů, s náznaky vanilky, sladkého koření a citrusů.
Vánoční edice . Skládá se z 10% pomerančové šťávy, 8% medu, koření a výrazné stopy skořice.
A.H. Riise Royal Danish Navy je pravý námořnický rum, který se stále vyrábí podle staré receptury. Stáří tohoto rumu se pohybuje okolo 20 let a zrát se nechal ve vybraných malých dubových sudech. V chuti je cítit káva, anýz a lékořice, v závěru překvapí ovocné tóny.
Chamarel Mandarin je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a mandarinkového extraktu. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.
Exotický růžový kořeněný rum s neuvěřitelnou chutí ibišku, citrusů, černého rybízu a kokosu.
Plantation Guatemala & Belize Gran Anejo vyniká příjemnou sladkou chutí s tóny vanilky, kakaa, dřeva, kávy a ořechů. Tento blendovaný rum zraje minimálně 3 roky v Guatemale, následně putuje dozrát do Francie, kde se ukládá do sudů po koňaku.
Cubaney Orangerie je rumový elixír pocházející z Dominikánské republiky. Jedná se o zralou směs rumů, ve které se macerovala kůra z těch nejlepších zralých pomerančů.
Gosling Family Reserve je míchaný rum, jehož nejmladší složka je stará nejméně 16 let. Konkrétní složení je přísně střeženým tajemstvím již po několik generací. Rum je ručně lahvován ( hrdlo je zaléváno voskem ) do láhví typu champagne dle staré tradice. Každá láhev má své číslo.
Pyrat XO Reserve pochází z karibského ostrova Anquila a je komplexní směsí různých rumů, které zrály až 15 let v sudech z francouzského a amerického dubu. Ideální k samostatnému popíjení a vychutnávání.