V této kategorii najdete rozlišení druhů rumu podle barvy, zrání a výroby. Ovšem rumy se rozlišují ještě podle metody na španělské, anglické a francouzské. Španělské rumy bývají spíše sladší, plné vanilky, vyrobené z melasy a vyrábí se převážně na Kubě, Dominikánské republice, Panamě a v Jižní Americe. Anglické rumy se dělají tam kde dříve kolonizovali Angličané, převážně Jamajka, Barbados, Trinidad aj. Bývají drsnější, s vyšším obsahem alkoholu se závěrem do whisky. Francouzské rumy se vyrábí na Martiniku, Guadelupe a Reunionu. Jsou velmi kvalitní a jejich chuť je velmi čistá až koňaková.
Diplomático Single Vintage se vyrábí jen v letech, kdy tým maestros roneros vyhodnotí, že rum daného ročníku zraje unikátním a mimořádným způsobem. Rumy destilované v roce 2008 zrály nejdříve 12 let v sudech po bourbonu a v sudech po sladové whisky. Následně byly uloženy k závěrečnému zrání do...
Tento ochucený rumový likér z řady Isautier Arrange obsahuje divokou mandarinku z Réunionu, která roste na jihu ostrova.
Riviere du Mât využívá know-how svých předků na Arrangé Rums a vytváří novou řadu dostupnou ve čtyřech variacích. Míchá se z rumu Riviere du Mât, infuzí například vanilkových lusků, kokosu, ananasu a jiného tropického ovoce, vybraných koření. Riviere Du Mat Arrangé si můžete vychutnat čistý nebo...
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Rumový likér z Dominikánské republiky s příchutí kakaa je horkou novinkou od značky Ron Espero. Pro výrobu byly použité jedny z nejlepších kakaových bobů Criollo.
Plantation 20th Aniversary XO je v tuto chvíli jedním z nejlepších stařených rumů na světě a je dobře známý všem znalcům. Má velice jemnou, ale plnou chuť tropického ovoce s náznaky vanilky, kokosu a citrusových plodů. Závěr je sladký až medový.
Siboney 34 je sladký rumový likér jantarové barvy původem z Dominikánské republiky. Je vyrobený ze směsi výběrových rumů a ještě minimálně 14 měsíců stařený v dubových sudech po bourbonu. V chuti lze rozeznat karamel, švestku a koření.
Chamarel XO je míchaný rum, který je ze 70 % tvořen rumem z destilační kolony a ze 30 % dvojitě destilovaným rumem metodou "pot still". Tyto rumy poté zrály minimálně šest let v sudech z francouzských dubů. Chamarel XO je určen pro opravdové znalce.
Arcane představuje jeden z dalších svěžích ovocných rumových likérů: Arcane Arrangé Ananas Rôti. Rum se svěží ovocnou vůní a plnou tropickou chutí s dominantními tóny ananasu a sladké cukrové třtiny.
"Oro Ligero" znamená "zlaté světlo". Výraz, který správně popisuje zlatou barvu rumu, který zraje pět let ve starých dubových sudech. Nedotčeným skladováním dostane jemnou a lahodnou chuť.
Dzama Prestige Cuvée Noire Rum je prémiový madagaskarský melasový rum, který zraje 3 roky v sudech z amerického dubu. Po prvotním ochutnání rumu Dzama Nosy-Bé ucítíte na jazyku vanilku s jemnými podtóny kokosu, citrusů, banánů a skořice.
Rum A.H. Riise Non Plus Ultra (v dárkovém balení) se tradičně vyrábí s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Za rok se ho vyrobí pouze 2000 kusů. Aroma je plné tónů tabáku, pomerančů, vanilky a karamelu. Ve sladší chuti se přidávají tóny sherry a ovoce.
Vyrostl na dominikánských třtinových polích a odpočíval v javorovém dřevu. Barcelo Imperial Maple Cask je součástí výjímečné kolekce rumů Barcelo Rare Blends, které momentálně paří k tomu nejlepšímu z celé řady Barceló.
Ron Barcelo Gran Anejo Rum je vynikající směsí dominikánských rumů zrajících déle než čtyři roky v dubových sudech. Ron Barceló Gran Anejo se vyznačuje bohatou, zlatě jantarovou barvou.
Chamarel Mandarin je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a mandarinkového extraktu. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.
Espero Coffee & Rum se vyrábí z těch nejkvalitnějších pražených nikaragujských kávových zrn z oblasti Matagalpa. Prémiová kávová zrna se poté ručně melou s exotickými vanilkovými boby z Dominikánské republiky.
Ve vůni jsou cítit vanilkové tóny s náznaky karamelu. Chuť je plná pražených ořechů, skořice, ovoce a nového koření. V zakončení přechází rum Bumbu do mírné sladkosti.
Tuba zachycuje bohatou a rozmanitou flóru, jež se rozkládá hluboko v džungli Sugarlandie - keře, byliny, stromy a kvetoucí rostliny, které zaznamenal a studoval botanik Fray Manuel Blanco ve své publikaci Flora de Filipinas. Podíl z prodeje této edice podpoří novou spolupráci značky Don Papa a...
Široká škála vůní a chuti. Komplexní rum z Dominikánské republiky.
Vánoční edice . Skládá se z 10% pomerančové šťávy, 8% medu, koření a výrazné stopy skořice.