V této kategorii najdete rozlišení druhů rumu podle barvy, zrání a výroby. Ovšem rumy se rozlišují ještě podle metody na španělské, anglické a francouzské. Španělské rumy bývají spíše sladší, plné vanilky, vyrobené z melasy a vyrábí se převážně na Kubě, Dominikánské republice, Panamě a v Jižní Americe. Anglické rumy se dělají tam kde dříve kolonizovali Angličané, převážně Jamajka, Barbados, Trinidad aj. Bývají drsnější, s vyšším obsahem alkoholu se závěrem do whisky. Francouzské rumy se vyrábí na Martiniku, Guadelupe a Reunionu. Jsou velmi kvalitní a jejich chuť je velmi čistá až koňaková.
Diplomático Single Vintage se vyrábí jen v letech, kdy tým maestros roneros vyhodnotí, že rum daného ročníku zraje unikátním a mimořádným způsobem. Rumy destilované v roce 2008 zrály nejdříve 12 let v sudech po bourbonu a v sudech po sladové whisky. Následně byly uloženy k závěrečnému zrání do...
Espero Creole Elixir je vynikající směs různých dominikánských rumů zrajících metodou solera 7-12 let. Poté se v rumu macerují hrozinky a sladká šťáva se vmíchává zpátky do rumu, který získává charakteristickou jemnou sladkou chuť.
Turquoise Bay se vyrábí z melasy na ostrově Mauricius. Jde o blend rumů různého stáří, jehož nejstarší složkou je osmiletý destilát. Voní po karamelu, ovoci a dřevě, v chuti je cítit tropické ovoce a karamel. Zakončení je dlouhé a krémové.
Rumový likér z Dominikánské republiky s příchutí kakaa je horkou novinkou od značky Ron Espero. Pro výrobu byly použité jedny z nejlepších kakaových bobů Criollo.
Siboney 34 je sladký rumový likér jantarové barvy původem z Dominikánské republiky. Je vyrobený ze směsi výběrových rumů a ještě minimálně 14 měsíců stařený v dubových sudech po bourbonu. V chuti lze rozeznat karamel, švestku a koření.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Chamarel XO je míchaný rum, který je ze 70 % tvořen rumem z destilační kolony a ze 30 % dvojitě destilovaným rumem metodou "pot still". Tyto rumy poté zrály minimálně šest let v sudech z francouzských dubů. Chamarel XO je určen pro opravdové znalce.
Plantation 20th Aniversary XO je v tuto chvíli jedním z nejlepších stařených rumů na světě a je dobře známý všem znalcům. Má velice jemnou, ale plnou chuť tropického ovoce s náznaky vanilky, kokosu a citrusových plodů. Závěr je sladký až medový.
Ron Barcelo Gran Anejo Rum je vynikající směsí dominikánských rumů zrajících déle než čtyři roky v dubových sudech. Ron Barceló Gran Anejo se vyznačuje bohatou, zlatě jantarovou barvou.
"Oro Ligero" znamená "zlaté světlo". Výraz, který správně popisuje zlatou barvu rumu, který zraje pět let ve starých dubových sudech. Nedotčeným skladováním dostane jemnou a lahodnou chuť.
Dzama Prestige Cuvée Noire Rum je prémiový madagaskarský melasový rum, který zraje 3 roky v sudech z amerického dubu. Po prvotním ochutnání rumu Dzama Nosy-Bé ucítíte na jazyku vanilku s jemnými podtóny kokosu, citrusů, banánů a skořice.
Rum A.H. Riise Non Plus Ultra (v dárkovém balení) se tradičně vyrábí s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Za rok se ho vyrobí pouze 2000 kusů. Aroma je plné tónů tabáku, pomerančů, vanilky a karamelu. Ve sladší chuti se přidávají tóny sherry a ovoce.
Ve vůni jsou cítit vanilkové tóny s náznaky karamelu. Chuť je plná pražených ořechů, skořice, ovoce a nového koření. V zakončení přechází rum Bumbu do mírné sladkosti.
Chamarel Mandarin je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a mandarinkového extraktu. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.
Široká škála vůní a chuti. Komplexní rum z Dominikánské republiky.
Vánoční edice . Skládá se z 10% pomerančové šťávy, 8% medu, koření a výrazné stopy skořice.
Piquero je zbrusu nový rumový destilát s působivým chuťovým profilem. Jeho jemná, ale bohatá chuť odhalí tóny čokolády, ořechů, piškotů nebo sušenek.
Takamaka Koko je exkluzivní seychelský kokosový rumový destilát, který strčí do kapsy i oblíbený likér Malibu. Vyznačuje se plnou kokosovou příchutí, která ovšem není příliš sladká.
Tuba zachycuje bohatou a rozmanitou flóru, jež se rozkládá hluboko v džungli Sugarlandie - keře, byliny, stromy a kvetoucí rostliny, které zaznamenal a studoval botanik Fray Manuel Blanco ve své publikaci Flora de Filipinas. Podíl z prodeje této edice podpoří novou spolupráci značky Don Papa a...
Ochucený rumový likér Isautier Arrangé Letchi Passion pochází z ostrova Réunion a vyniká intenzivní tropickou chutí liči a maracuji. Tento sladký tropický rumový likér si nejlépe vychutnáte vychlazený nebo namražený.