Potěšte své blízké a přátelé dobrým alkoholem v dárkovém balení.
Tomintoul Peaty Tang Whisky vydán koncem roku 2007, rašelinový slad je z thajské palírný. Ve vůni cítíme Heatherský kouř vyváženými jemnými květinovými tóny. Chuť je velmi jemná s aroma "rašeliny" a s nádechem slaniny.
Connemara Peated Single Malt je irská 12letá whiskey pocházející z palírny Cooley. Majitel John Teeling používá k destilovaní pouze irský ječmen a vodu z místních hor.
Aroma whisky ze skotské vysočiny je čisté, čerstvé, ovocné, vzrušující. Hrušky, slad, později se přidávají i další sadové ovoce i troška anýzu. Chuť je plná a mnohovrstevnatá. Od ječmene, přes několik vrstev koření, k dalším těžším tónům zralého až přezrálého obilí.
Zrál v sudech z amerického dubu ex- bourbonu spolu s sudy, které kdysi obsahovaly sladké bílé víno Sauternes.
Highland Park Whisky 12yo je standardní single malt whisky z ostrovů. V ústech je po ochutnání cítit lahodná medová sladkost a hřejivý hedvábný pocit. V chuti se postupně objevuje i jemná kyselost, ovocnost a uzenost. Ve vůni jsou cítit slané citrusy, kouř, jablka a tropické ovoce.
18letá Chivas Regal Gold Signature je vytříbená, chuťově komplexní whisky. V každé její kapce se ukrývá neuvěřitelná kombinace 85 chutí. Po napití je v bohaté a hebké whisky cítit především sametově čokoládová chuť s květinovými a vyzrálými kouřovými tóny.
10letá single malt whisky Isle of Jura pochází se skotských ostrovů. Její aroma je lehké a bohaté. Chuť pevná a výrazná, s jemnými zemitými tóny a nádechem borovice. Charakteristické jsou v této whisky příjemné doteky ostrovní suchosti a slanosti.
Laphroaig Quarter Cask v dárkovém balení, které potěší každého milovníka tradiční skotské whisky. Díky zrání v malých sudech je v jemně sladké chuti znát silný vliv dřeva. Po poválení na jazyku se uvolní štiplavé zemité aroma rašeliny a kouře.
Single malt z legendární palírny The Macallan zrající minimálně 12 let ve třech různých typech dubových sudů. Nahrazuje známou sérii Fine Oak. Obsah zůstává stejný, mění se pouze název a design lahve. Jediným rozdílem mezi těmito třemi whisky je délka procesu zrání. Používají se evropské a...
Compass Box Spice Tree Whisky 0,7L je skotská blendovaná whisky. Podle předpisů SWA (Asociace výrobců skotské whisky) na krátký čas nelegální. A však po úpravě je Spice Tree zpátky lepší než kdykoliv předtím.
Dalmore King Alexander Whisky 0,7L je skotská whisky, kterou založil v roce 1839 Alexander Matheson. Palírna stojí přímo naproti poloostrovu Black Isle, na kterém se pěstuje jeden z nejkvalitnějších ječmenů ve skotsku.
Mladá a nakouřená. Z noční pláže. Taková přišla od Billyho Walkera, který si se svými kouřovými experimenty po Benriachu odškrtl i Glenglassaugh. Velmi příjemná rašelinová whisky, plná ovoce a intenzivního kouře.
Single malt whisky Bunnahabhain pochází z ostrovní části Skotska, kde na rozdíl od vysočiny a nížin vznikají whisky se specifickým charakterem. Zrála více než 12 let a chuť zaujme svým poměrně lehkým tělem s tóny ovoce, vlašských ořechů a vanilky.
Vůně velmi aromatická a svěží. Cítíme zde seno, ovoce, jemný vliv dřeva s lehkou vanilkou a kořením. Chuť je krásně vyvážená s ovocem, čerstvě nakrájeným senem a vanilkovou sladkostí. Zakončení je dlouhé a jemné, jak vybledne na ječmenovém sladu a ovoci.
Laphroaig Triple Wood zraje ve třech rozdílných typech sudů. Výsledkem je výjimečně zdařilá kombinace nakouřené rašeliny s dubovou nasládlostí. V závěru jsou patrné typické náznaky jemné mořské slanosti.
Penderyn Aur Cymru Madeira Finish Whisky je původní Penderyn zastávající ikonický 'house style' této palírny. Whisky zrála v sudech po bourbonu, i v sudech po vínu Madeira.
15 let stará whisky z palírny Kockando od řeky Spey. Zraje v kombinaci bourbon a sherry sudech. To propůjčuje whisky příjemnou ovocnou chuť.
Jedinečná skotská single malt whisky Tomatin Legacy Highland získává svůj osobitý charakter díky dozrávání v dubových sudech, i sudech po bourbonu. Unikátní je také fakt, že tato verze neudává dobu zrání.
Coffey Grain, základní složka směsí Nikka Whisky, je jednozrnná whisky, která se destiluje převážně z kukuřice v destilačním kotli Coffey, který se nachází v palírně Miyagikyo. Exotická, ovocná a jedinečná, nabízí nový pohled na obilnou whisky.
Slad Nikka Coffey Malt je výsledkem unikátního destilačního procesu v kolonových destilačních kotlích typu "Coffey", které se běžně používají pro výrobu obilné whisky. Tento jedinečný slad je proto kategorizován jako obilná whisky a nabízí překvapivě bohatou strukturu s hlubokými dubovými tóny.