V této kategorii zobrazujeme ty nejlepší rumy z nejpopulárnějších rumových zemí, které máme v nabídce.
Rum pochází z karibského Barbadosu, kde se vyrábí ze směsi melasových rumů, které zrály 5 let v sudech z bílého dubu po whisky a bourbonu. Vyniká vůní po třtinovém cukru a sherry. Jeho chuť je jemná, lehce pepřová, s pikantním máslovo-skořicovým finišem.
12 dlouhých let zrání má za sebou Coruba Cigar 12 let v malých dubových sudech, je plněný známou tradiční společnosti Wray & Nephew do řádných stylových lahví a začíná svou dlouhou cestu do širého světa. Wray & Nephew je pravděpodobně největší a nejúspěšnější Rum Company Jamajky.
Pětiletý Doorly's Rum se vyrábí ve Foursquare Distillery – nejstarší palírně na Barbadosu. Aroma rumu je svěží, s výraznými tóny tropického ovoce i jemné sladké vanilky a pikantního zázvoru.
Základ pro výrobu tohoto rumu tvoří originální Green Island Superior Light, který se následně obohacuje aromatickým kořením: vanilkou, skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Má velmi vyváženou chuť, která se dalece liší od typických průmyslově vyráběných "spiced" rumů.
Havana Club Seleccion de Maestros prochází unikátním a osobitým procesem zráním, který tento rum odlišuje od všech konkurentů na trhu. Nejprve se ukládá do sudů z bílého dubu, následně je ředěn a uložen k druhému odpočinku do mladých sudů z tmavého dubu. Aroma rumu je příjemně sladké po karamelu.
Kaniché Reserve Plantation je jedním ze tří členů karibské rumové rodiny Kaniché pocházející z ostrova Barbados. Mezi jeho hlavní přednosti patří unikátní technika dvojího zrání ("double aging").
Z Kaniché Double Wood XO rumu pocítíte stopy exotiky, když Vás pohladí vůni dřevité vanilky, kokosu, kakaa a zahřeje svou plnou, jemnou a intenzivní chutí.
Blend rumů z několika jamajských destilerií, jejichž stáří a profil byly vybrány tak, aby bylo co nejvíce zachováno typické aroma a chuť jamajských rumů s tropickými tóny.
Ron Botran Solera 1893 je vedle světoznámých Zacapa dalším honosným zástupcem guatemalských rumů. Vzniká ze směsi prvotřídních ročníkových rumů, jejichž délka staření dosahuje až 18 let.
Fire Velvet Overproof se vyrábí v jamajském lihovaru Hampden Estate. Rum vyniká vysokým obsahem esterů, díky čemuž má velmi intenzivní ovocnou chuť.
Santa Teresa Anejo Gran Reserva zraje čtyři roky ve vybraných dubových sudech. Po otevření láhve zalije místnost vůně ovoce a koření s dotekem sladkosti jihoamerického temperamentu. Chuť je velmi aromatická, kořeněná a karamelová, s nádechem vanilky.
Santa Teresa Solera Rum 1796 se vyrábí z cukrové třtiny a zraje nejméně 15 let metodou solera v dubových sudech. Ve vůni převládá karamel, vanilka a kakao. Chuť je jemně nasládla a zanechává velmi příjemný, dlouhý závěr. Tento vysoce kvalitní rum si nejlépe vychutnáte samotný.
Kubánský Santiago de Cuba Extra Anejo Rum 12 let je tradiční rum se zajímavým charakterem. Oko potěší krásná, tmavá jantarová barva. Ve sladké chuti pohladí příjemné tóny karamelu, které se postupně rozvíjí do dalších vrstev a příchutí.
Ron Varadero Anejo je rum zrající celých 15 let v sudu z nejlepšího dubového dřeva, kde získává svou intenzivní, pikantní chuť. Dříve byla v těchto sudech uložená whisky, takže rum Varadero Gran Reserva dosahuje výjimečné kvality.
Sedmiletý rum Varadero Anejo má typicky jantarovou barvu a silný buket nejlepších kubánských rumů, který získává během 7 let zrání v sudech z amerického dubu. Má jemně nasládlou chuť s mírně přetrvávající hořkostí a nejlépe se hodí k samotnému popíjení a vychutnávání.
Appleton Estate 21 let je bohatou směsí těch nejlepších stařených rumů, které jsou pečlivě vybírány podle jejich jedinečného charakteru a chuti. Každý z nich zrál 21 let. Výsledný rum Appleton Estate je neuvěřitelně hladký, plný květu vanilky a pomerančové kůry.
Black Jamaica Spiced Rum Liqueur 0,7L je likér na bázi rumu s obsahem alkoholu 35%. Vyrábí ho známý producent rumu Appleton Estate s historií, která sahá až do 18. století. Má vlastní třtinové plantáže. Rum má řadu pikantních a krémových tónů, které se odrážejí ve vůni a chuti.
Coruba 18yo Rum 0,7L je typický jamajský rum destilovaným v měděných destilačních přístrojích. Výrobce wray & nephews vyrábí rum od roku 1943. Dozrává v malých sudech po bourbonu a jeho plnění je ruční.
Malteco Reserva del Fundador 20yo je nejstarší produkt značky Malteco. Luxusní směs až dvacetiletých rumů, které byly pečlivě vybírány. Tento rum je sušší s váraznější stopou dubu.
Mount Gay Eclipse ilustruje umění Barbadosu ve výrobě karibských rumů. Výroba tohoto rumu začala už v roce 1703 a proto se pyšní titulem nejstarší rum na světě. Jeho zlatavá, oranžová záře a květinová a kořeněná chuť okouzlila nejednoho znalce po celém světě.