Delikatesy pro všechny požitkáře, cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum a čokoláda.
Ve světě si ji cení jako jedné z nejlepších káv. Svoji hedvábnou, a přesto bohatou chuť, získává na svazích vyhaslých vulkánů v kostarickém kantonu Tarrazu. Právě pro jemnost ji doporučujeme dámám a pro naprostou vyváženost těm, kdo s kvalitní kávou začínají.
Zajímavá chuť i původ. Káva s ořechovou hořkostí, kterou vyvažuje sladkost borůvek, roste na svazích aktivních vulkánů a také událostí nedávných nepokojů.
Vyvážená káva dozrávající v blízkosti divokých pralesů. Sladká chuť máslových sušenek se v těle spojuje s příjemnou hořkostí arašídů. hrubé mletí (french press)
Čokoládové truffles se slaným karamelem.
Křupavé mléčné čokoládové lupínky s příchutí peprmintu.
Džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže v marmeládě nezůstávají žádné slupky ani zrníčka.
Červený rybíz byl pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů vždy nepostradatelným ovocem pro výrobu šťáv, marmelád a želé. Proto pár keříků nikdy nechybělo u žádné chalupy. Marmeláda z červeného rybízu je navíc snad tou nejlepší pro lepení vánočního cukroví.
Tento džem je pro někoho možná trochu neobvyklý, tím ale lépe. Rakytník plodí malé oranžové bobule, které jsou plné vitamínů. Obsahují tolik prospěšných látek, že by bylo škoda neproměnit je v lahodný džem.
Ano, čtete dobře. Smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu s příjemně pryskyřičnou vůní a chutí. Smrkové výhonky se tradičně používaly na přípravu sirupu a čaje, ve Via Delicia ovšem posunuli jejich využití dál. Džem je zvláště vhodný ke grilovaným masům.
Klasická úprava hovězího masa ozvláštněná chutí čerstvě drceného pepře. Vlivem speciálně navržené sterilizace je maso šťavnaté a příjemné aromatické chuti. Produkt neobsahuje lepek.
Vyzrálé moravské meruňky jsou ideální surovinou na výrobu džemů. Šetrným vařením se podařilo částečně zachovat kousky meruněk.
Vyvážená káva s opravdu lehkou svěžestí. Chuťový profil La Paz ukrývá příjemnou karamelovou sladkost a lehké grepové tóny.
Příjemné rumové aroma s plnou chutí bez náznaku kyselosti. Tak chutná jen brazilská arabika dozrávající v chladu vysokých hor. hrubé mletí (french press)
Bez kofeinu, zato plná chuti. Kombinace sladkých tónů kakaového nápoje a svěžího medového melounu perfektně vyvažuje výraznější hořkost.
Křupavé chipsy z mléčné čokolády s lískovými oříšky.
Pečlivě vybrané suroviny, kvalitní receptury a velké nasazení cukrářů jsou základem této vysoce kvalitní čokolády. Silná a jedinečná chuť kakaa, delikátní taveniny a vynikající chuť kávových zrn jsou výsledkem velké vášně pro čokoládu.
Ostružinový džem se vyrábí z celých plodů. Jeho přípravu zkracuje firma Via Delicia na minimum, aby se co nejvíce zachovala přírodní chuť plodů, i jejich cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou totiž mimo jiné známé pro svůj velký obsah antioxidantů.
Když byla úroda brusinek, vyráběla se z nich tradičně vynikající marmeláda granátové barvy a báječné sladkotrpké chuti. Stejná jako ta od Via Delicia. Brusinková marmeláda se hodí k mazání na chléb, ale rovněž výborně doplňuje zvěřinové paštiky.
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce.
Dříve se husy a kachny chovaly snad u každé chalupy - kvůli masu, peří a sádlu. Z dobře vykrmených ptáků se pak získala také krásná světlá játra jemné chuti. U nás se na tuto delikátní pochoutku trochu zapomnělo, ale třeba ve Francii je to stále velice vyhledávaná a ceněná delikatesa. Játra jsou...