Poctivé džemy Via Delicia vyrábí od roku 2011 Bezchlebova rodinná konzervárna v Zábřehu. Své džemy, stejně jako ostatní produkty, vyrábí podle původních receptů o zavařování nalezených ve staré kuchařce z roku 1925. Z čerstvých lokálních surovin, bez konzervantů. Pro řadu džemů sbírají planě rostoucí ovoce přímo v čisté přírodě Jeseníků a chtějí se tak přiblížit autentické chuti jednotlivých druhů. Z toho důvodu je většina výběrových džemů Via Delicia jednodruhová a obsahuje více než 50 % daného ovoce. V jejich nabídce najdete džemy tradičních i neobvyklých příchutí, které připravovaly hospodyně již před více než sto lety. Všechny džemy značky Via Delicia jsou bezlepkové.
Jablka se pečou v předehřáté troubě, až změknou a chytí tu správnou zkaramelizovanou vůni. Přidává se voňavé koření a hlavně máslový karamel připravovaný z cukru a čerstvého másla.
Džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže v marmeládě nezůstávají žádné slupky ani zrníčka.
Červený rybíz byl pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů vždy nepostradatelným ovocem pro výrobu šťáv, marmelád a želé. Proto pár keříků nikdy nechybělo u žádné chalupy. Marmeláda z červeného rybízu je navíc snad tou nejlepší pro lepení vánočního cukroví.
Tento džem je pro někoho možná trochu neobvyklý, tím ale lépe. Rakytník plodí malé oranžové bobule, které jsou plné vitamínů. Obsahují tolik prospěšných látek, že by bylo škoda neproměnit je v lahodný džem.
Ostružinový džem se vyrábí z celých plodů. Jeho přípravu zkracuje firma Via Delicia na minimum, aby se co nejvíce zachovala přírodní chuť plodů, i jejich cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou totiž mimo jiné známé pro svůj velký obsah antioxidantů.
Když byla úroda brusinek, vyráběla se z nich tradičně vynikající marmeláda granátové barvy a báječné sladkotrpké chuti. Stejná jako ta od Via Delicia. Brusinková marmeláda se hodí k mazání na chléb, ale rovněž výborně doplňuje zvěřinové paštiky.
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce.