V kategorii šampaňské, víno a pivo sdružujeme naši kompletní nabídku vín a piv. Naleznete zde zejména bohatý výběr tichých a fortifikovaných vín včetně šampaňského a šumivých vín.
Stará tradiční metoda vinifikace: zcela vyzrálé hrozny jsou ručně sbírány z vinic, fermentace a macerace se slupkou probíhá při kontrolovaných teplotách 20-30 °C. Poté se víno lisuje a pokračuje k jablečno-mléčné fermentaci v ocelových tancích. Když je víno hotové, proces je ukončen tangenciální...
Toto italské primitivo, z italské vinařské oblasti Puglia, Vás okouzlí svou rubínově červenou barvou s kořeněnou vůní. Doporučujeme ke kořeněným grilovaným pokrmům, těstovinám a rajčatovým omáčkám.
Farma Luca Ricci je z Collalto di Susegana. Vede jí Federico Ricci, syn Lucy, který farmu na konci 90. let založil. Na samém začátku byla hlavním cílem produkce červených vín. Poptávka po kvalitním proseccu je však podnítila k doplnění portfolia.
Quinta do Infantado pocházejí z Old Vineyards s širokou škálou ušlechtilých odrůd Douro. Všechny vinice jsou obdělávány v certifikované integrované produkci s cílem minimalizovat negativní dopady na životní prostředí.
Vyvážené a elegantní. Vynikající na stole s širokou škálou dezertů. Nezapomeňte, pokud je to možné, snížit cukr v receptu, protože portské víno je již sladké! Teplota podávání 12ºC až 15ºC. Za ideálních sklepních podmínek, 70% vlhkosti a 12ºC až 14ºC a pro ty, kteří mají rádi vína zrající v...
Quinta do Infantado Ruby Porto pochází z malého vinařství. Má krásnou rubínovou barvu, zraje několik let v dubových sudech, ve kterých získává svou ovocnou vůni a chuť. Jedná se o příjemné víno, které se hodí pro každou příležitost.
Quinta do Infantado White Porto je bílé portské, které je směsí dvou až tří ročníků. Má lehké až středně plné tělo se spoustou šťavnatého ovoce a květin. Tradičně se podává vychlazené, nejlépe v kombinaci s olivami a pečivem.
Společnost Burmester založili v roce 1730 Henry Burmester a John Nash. Od roku 1750 začali na Britské ostrovy a do Evropy vyvážet tradiční portské víno. Tawny Porto 20yo má buket dřeva, sušeného ovoce, dřeva a medu. Chuť je intenzivní, s dlouhým závěrem. Baleno v dárkovém tubusu.
Fernando de Castilla Amontillado Antique Sherry 0,5L je další dokonalost z jednoho nejlepších producentů sherry. Má krásnou barvu světlého jantaru, na nose je elegantní a silný s akcenty sušeného ovoce.
Bílé dezertní víno vyrobené převážně ze španělských hroznů odrůdy Palomino, doplněných hrozny odrůdy Pedro Ximenez. Jedná se o nadstandardně lahodné sherry, které se hodí k masným pokrmům a vyzrálým sýrům.
Fernando de Castilla Fino Antique Sherry 0,5L je z Bodegas Fernando Rey de Castilla je rodinného podniku v centru města Jerez .Vína Bodega patří do unikátní sbírky, které jsou především krásné mají jedinečný styl.
Fernando de Castilla Oloroso Antique Sherry 0,5L je vynikajíci sherry v barvě světlého jantaru. Obsah je prostě senzační, Oloroso plynoucí jako temné zlato ve skle. Na nose ucítíte švestky a kožené tóny, jemné tóny lískového ořechu, dubu a vanilky.
Hluboká jantarová barva. Velice aromatické s náznaky lískových oříšků Víno se fermentuje při teplotě25-27°C a je dolihováno malým množstvím vinné pálenky. Před plněním vína do lahví se přidává sladké PX -zralé °12 let. Vhodné k uzeným sýrům a široké škále dezertů. Víno můžete podávat s kostkou...
Fernando de Castilla PX Antique Sherry 0,5L je jeden z nejlepších Pedro Ximénez ve své třídě . Sladké hrozny Pedro Ximenez - zkráceně PX - se suší na slaměné rohoži na horkém slunci. To znamená, že voda se odpařuje a bobule a zůstává koncentrovaná.
Justinos Colheita 1997 Madeira 0,75L je vyrobena z pečlivě vybíraných hroznů ze sklizně v roce 1997. Zraje v dubových sudech a je lahvována ne dříve než 5 let po sklizni.
Justinos Fine Rich Madeira je tříleté víno z Portugalska, z oblasti Madeira. Justino’s Madeira Full Rich 3yo Sweet je vyrobeno smícháním odrůd "Negra Mole", "Triunfo" a "Complexa".
Ramon Bilbao Rosado 0,75L je růžové víno ze Španělské Rioji, plné květinových a ovocných tónů. Čerstvé ovoce, citron, čerstvé květiny a koš třestí, naplní Váš nos hned po nalití.
10letá madeira Justinos Malvasia se vyrábí pouze z hroznů odrůdy Malvasia. Před naplněním do lahví musí být minimálně na 10 let uložena do dubových sudů. Podává se s dezerty nebo jako aperitiv
10letá Justinos Sercial je vynikající madeira. Vyrábí se z pečlivě vybraných hroznů a na minimálně deset let se ukládá ke zrání do dubových sudů. Ochutnejte tradiční madeiru od předního evropského výrobce, společnosti Vinhos Justino Henriques.
Justinos Verdelho Madeira 0,75L je polosuché fortifikované vino z bilé odrůdy hroznů Verdelho je dnes již poměrně vzácné, protože jeho podíl z celkového výkupu hroznů na ostrově je pouze 10%. Ideální teplota pro servírování je 13 – 16 °C.