Červená vína vždy byla, stále jsou a budou, chloubou vinařů. Červené víno se vyrábí výhradně z modrých odrůd vinné révy. Tato vína představují rozsáhlou kategorii, z níž si můžete vybrat lehké červené víno téměř bez tříslovin, až po výrazná vína vhodná pro dlouholeté zrání. Červené víno bychom měli podávat při teplotě 12 - 18 °C, přičemž byste si měli pamatovat, že čím těžší červené víno budete podávat, tím teplejší by mělo být. Červených odrůd je velice mnoho, k těm nejoblíbenějším odrůdám v tuzemsku patří Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Svatovavřinecké a Modrý portugal. Ve světě to je Merlot, Malbec, Shiraz, a další nepřeberné množství odrůd, které jsou pro každou zemi typické. Oblíbené jsou i různé směsi tzv. Cuvée.
Červené polosladké víno s vůní bobulí, ostružin, jahod a malin.
Rubínové červené víno s komplexní chutí s bohatou vůní zralého červeného ovoce, třešní a bobulí doprovázené skořicovými tóny. Odrůda: 50% Primitivo, Merlot 50%
Ramon Bilbao Crianza má jasnou, tmavou třešňovou barvu. V nose se doplňují silné vůně zralých černých bobulovitých plodů s balzamikovými tóny, s lékořicovým a kokosovým nádechem. Víno má v ústech čerstvou chuť se zřetelnou texturou, ve které se opět společně objevují ovocné a kouřové tóny. Závěr...
Nádherné a slunečné počasí umožnilo sběr přezrálých hroznů (bobulí) odrůd Primitivo a Negroamaro z prosluněných vinic. Víno tím získalo hlubokou tmavě červenou barvu. Má bohatě komplexní buket sherry, černého rybízu a aroma lékořice. V chuti je velmi dobře vyvážené jemnými taniny, je plné a...
Intenzivní rubínově červená barva s fialovými odrazy. Elegantní chuť, svěží sladký tanin, čerstvé, velmi pitné, voňavé.
Špičkové víno typu Côtes du Rhône a vlajková loď Ch. Beauchene. Jedná se o "top" produkt vinařství. Vinice je oddělena od poloh Châteauneuf du Pape pouhou pět metrů širokou polní cestou. Vyjádření vína se proto velmi blíží této legendě jižní Francie.
Plné, mohutné víno s rozmanitou vůní tmavého peckovitého ovoce. Doporučujeme zejména k jehněčí pečeni, bifteku a krůtímu masu.
Série Vigne Vecchie Legganda je vrcholem produkce Vigneti di Salento od Farnese. Vyrábí se z ručně sbírané vinné révy Primitivo, která je stará více než 70 let a poskytuje odpovídající malý výnos vysoce kvalitních bobulí.
Červené italské víno z odrůd Primitivo a Nero di Troia v praktickém balení 3 litrového bag-in-boxu. 60% vína zrálo v nerezových tancích. 40% v dubových sudech po dobu 4 měsíců.
Ramon Bilbao Gran Reserva je víno z pečlivě vybraných hroznů odrůdy Tempranillo, Graciano a Mazuelo z vinic v oblasti Rioja Alta. Dvacet měsíců zrálo v amerických dubových sudech. Ve vůni jsou cítit ostružiny, cedr, kůže a koření.
Víno granátové barvy s cihlovými odlesky. Vůně zralých jahod a třešňového kompotu. V chuti příjemně plné, s decentní kyselinkou a hedvábnou dochutí.
Ovocné aroma s dotekem dozrávajících malin, švestek a koření. Chuť je velmi šťavnatá a plná.
Velmi bohatá vrstva chutí. Měkké bobulové ovoce s kombinací kořeněného charakteru.
Víno má intenzivní rubínově červenou barvu, komplexní vůni zralého ovoce a kořeněné tóny. Víno s jemnou tříslovinou, sametové a plné.
Cabernet-Sauvignon Henry of Pelham 2019 má jiskřivě červenou barvu, vůni zralého ovoce a svěží, ovocnou chuť s lehce kouřovými tóny. Jedná se o směs Cabernetu Franc, Merlot a Cabernetu Sauvignon (50:30:20). Víno se skvěle hodí ke středomořské kuchyni, těstovinám nebo grilovaným masům.
Kalifornský Zinfandel. Hutná barva s tóny tmavého ovoce, švestek a dotek kořenitosti. Chuť plná, výrazná, vrstevnatá. Pokračuje v ovocné lince vůně.
Jihoitalské Primitivo z výběrové oblasti Manduria. Hrozny Primitivo dozrávají velmi brzy, což vysvětluje jeho název. Zajímavé je, že pouhých 20 dní po sklizni prvních hroznů proběhne „dosběr“ zbývajících, později dozrávajících. Tyto mladší hrozny obsahují vyšší úroveň kyselin a vinař je používá k...
Červené víno s jasně rubínově červenou barvou a intenzivní chutí s ovocným buketem.
Tmavě červená barva s fialovými odstíny. Ovocné tóny třešně, lékořice a koření. Plné chuťově štíhlé, s dobrou perzistencí. Ideální podávání ke steakům a pikantním sýrům. Doporučená teplota podávání 18°C