Whisky je destilovaný alkoholický nápoj vyráběný z obilí. Podle místních zvyklostí a lokality výroby se nejčastěji setkáváme s whisky vyrobenou z ječmene, žita, pšenice či kukuřice. Slovo whisky vzniklo poangličtěním gaelského spojení uisge beatha - doslova "voda života". Irové a Američané svou "vodu života" historicky označují jako "Whiskey", zatímco Skotsko, Kanada, Japonsko a ostatní světové země používají tradiční označení "Whisky".
Walsh Whiskey poprvé představila svůj 12 let starý výraz The Irishman v roce 2013. V roce 2022 se společnost rozhodla rebrandovat a znovu uvést na trh sortiment, čímž vdechla život tomuto novému výrazu 12leté single malt whisky, která zrála výhradně v prvním plnicím, plamenem spáleném sudu z...
AnCnoc DISTILLED 2001 Highland Single Malt dozrál ve španělských a amerických dubových sudech. Může se objevit lehký zákal. Tento zákal je přirozenou charakteristikou whisky, která není filtrována za chladu.
K zrání tohoto výjimečného jediného sladu se používají pouze ty nejlepší sudy Oloroso. Nezaměnitelná vanilka a světlý dub Elgin Classic je stále evidentní, ale s živým sušeným ovocem a zemitými, ořechovými tóny sherry.
V současné době je k dispozici nejstarší irská single malt whisky a je omezena na velmi malé množství. Byla stáčena ze dvou velmi zajímavých sudů, které byly naplněny v roce 1983 a společně vynesly skromných 275 lahví.
Teeling Stout cask dozrával v sudech 200 Fathoms Imperial Stout z pivovaru Galway Bay. Díky tomu vznikla bohatá a čokoládová whiskey.
Tento jedinečný slad byl vyzrálý ve čtvrtinových sudech. Menší sud umožňuje větší interakci mezi dřevem a lihovinou a dává whisky velkou hloubku chuti a aroma v kratším časovém období.
S Cutty Sark byla uvedena na trh značka skotské whisky, která ve velmi krátké době dobyla světový trh a dnes patří mezi 10 nejlepších značek v mezinárodním obchodu. Tato skotská whisky byla pojmenována po plachetnici "Cutty Sark".
Glenmorangie FINEST RESERVE Highland Single Malt Scotch Whisky 19yo se svými živými citrusovými tóny a intenzivní krémovou texturou slaví podpisový styl lihovaru. Zrál v nejlepších amerických sudech z bílého dubového ex-bourbonu. Výsledný výraz, tak úctyhodný, přesto tak živý, umocňuje jemný a...
Glenmorangie Legends The CADBOLL zrála ve vynikajících sudech po sladkém víně z hroznů Muscat a Sémillion. Získává delikátní bohatou sladovou whisky, která ctí krásu Caodboll Cupu.
Highland Park 10 Years Old je nejmladším původním lahvováním Highland Parku.
Vrstvy složitosti a chuti se vynořují z cesty zrání, která začíná v sudech American White Oak ex bourbon, než je část whisky rozdělena mezi šest různých sudů z panenského dubu pocházejících z různých regionů Francie. Výsledkem je ovocná a kořeněná whisky s příchutí krémového karamelu, pečené...
Old Pulteney 25yo zrála nejprve v americkém dubu, ve kterém získala jeho kořenitou sladkost, později dozrávala ve španělských dubových sudech.
Sir Edward's SMOKY je lehce rašelinové lahvování původní Sir Edward's Blended Scotch Whisky. Destilace i pomalé zrání probíhá v dubových sudech v srdci Skotska.
Jednosladová skotská whisky s květinovým vřesovým medem, krémovou intenzitou, sušeným ovocem a praženým kokosem.
Ovocná whisky plná hřejivých tónů skořice. Zraje ve francouzských dubových sudech po dobu 15 let. Část této míchané skotské whisky byla dokončena v sudech po koňaku.
Řada whisky Kujira Ryukyu se vyrábí v palírně Masahiro v Japonsku. Whisky Kujira INARI Ryukyu je destilována ze 100% rýže Indica. INARI znamená v japonské mytologii "bůh pěstování rýže". Stáčení není barveno ani filtrováno za studena.
Po staletí pevninští obyvatelé Luss na západní straně jezera Loch Lomond používali Inchmoan jako zdroj rašelinového paliva pro vesnické požáry. Odtud název „Inch-moan“, „ostrov rašeliny“ v gaelštině. Inchmoan 12 Years Old je kombinací sladových whisky z tradičního destilačního kotle s labutím...
Nikka Gold & Gold Samurai Whisky se vyrábí v palírně Yoichi. Lihovar založil Masataka Taketsuru. Když Taketsuru cestoval po Skotsku, byl fascinován výrobou whisky. Jeho cílem bylo vyrábět japonské whisky sám, a tak v roce 1934 založil svou první palírnu.
Tento single malt zahrnuje jemný kouřový charakter, zatímco v srdci je velmi starý Pulteney. Kombinace vlivu mořského vzduchu obohaceného solí a rašelinového kouře vytváří whisky se skutečným charakterem, hloubkou a identitou.
Vyrobena z kombinace sladového a nesladového ječmene, což vytváří krémovou texturu spolu se sladkým, ovocným charakterem.