Mezi populární rumy z Antiguy patří English Harbour, které své jméno získaly po geograficky a historicky významném btitském přístavu na karibském ostrově. Ten pod Británii spadal až do roku 1981, kdy proběhlo jeho osamostatnění. Destiláty English Harbour zrcadlí jeho exotickou duši. Při jejich degustaci se vám na jazyku rozplynou tóny kokosových ořechů, sušeného ovoce a čokolády. Pro svou specifickou, ale dokonale vyváženou chuť obsazují přední příčky ve světových rumových soutěžích.
Místo ve vašem baru si zaslouží i rumy Cavalier, jež pochází ze stejné produkce jako English Harbour. Tmavé rumy Cavalier zrají v sudech po bourbonu. Rumoví nadšenci si je velmi oblíbili, protože je lze pít jak samostatně, tak v koktejlech, kterým dodává šmrnc. Bílé rumy Cavalier odpočívají v dubových sudech. Jsou příjemně lehké, a tak se náramně hodí do míchaných nápojů. Určitě oceníte i jejich cenovou dostupnost. Ať už si u nás vyberete jakékoli antiguyanské rumy, okamžitě si je oblíbíte.
English Harbour Port Cask z Antiguy prochází dvojím procesem zrání. Nejprve se na pět let ukládá do sudů po bourbonu, následně ještě do sudů po portském, díky čemuž získává své intenzivní tmavé ovocné tóny.
English Harbour Sherry Cask z Antiguy prochází dvojím procesem zrání. Nejprve se na pět let ukládá do sudů po bourbonu, následně ještě na dva měsíce do sudů po sherry, díky čemuž získává své charakteristické ovocné a kořeněné tóny.
Teplá přívětivá vůně vlašských a lískových ořechů přechází do jasných tónů skořice, čerstvých citrusů a marcipánu. V chuti se objevují jemné květinové tóny, které pak vedou k marcipánu. Byly použity čtyři různé typy sudů po Madeiře. Jedná se o směs sudů Bual, Sercial, Malvasia a Tinta.
Pětiletý English Harbour rum, který je doma na ostrově Antigua známý pod názvem Cavalier. Chuť má po dlouhém zrání v malých dubových sudech skvěle vyváženou, s mírným náznakem skořice, dubu a sušeného ovoce.
10letý rum English Harbour Reserve se vyrábí na karibském ostrově Antigua a Barbuda, kde historie výroby místního rumu sahá až do začátků 18. století. Od té doby se tradiční postupy výroby a kvašení téměř nezměnily. Rum nezraje systémem solera, a proto je jeho chuť opravdu velmi výrazná.