Rumy z nejvýchodnějšího karibského ostrova Barbados jsou typické svou elegancí a rafinovaností. Od barbadoských rumů tedy nečekejte žádné extrémy, jejich chuť je perfektně vyvážená. Barbados je kolébkou jednoho z nejlepších stařených rumů na světě – Plantation, který získal i ta nejvyšší rumová ocenění.
Mezi tmavými barbadoskými rumy jsou dále velmi oblíbené Mount Gay, mistrovské dílo vzniklé kombinací těch nejcennějších ostrovních pokladů, a Bumbu, pro něhož je charakteristické aroma vanilky, pomerančové kůry, pepře a kávy. V nejstarší palírně na Barbadosu, Foursquare Distillery, vzniká bílý rum Doorly’s, který je mezi rumovými znalci velmi oblíbený nejen pro svou tradici. Z Barbadosu do našich barů putují i kořeněné (spiced) rumy, jako je např. Cockspur BALLA.
Autentické tropické stárnutí následované filtrací přes dřevěné uhlí k odstranění většiny sudových barev při zachování komplexní chuti a vůně.
Osvěžující jedinečná, výjimečná směs sudového melasového rumu z Karibiku, spojená s čerstvým rumem ze šťávy z cukrové třtiny z Afriky.
Pětiletý Doorly's Rum se vyrábí ve Foursquare Distillery – nejstarší palírně na Barbadosu. Aroma rumu je svěží, s výraznými tóny tropického ovoce i jemné sladké vanilky a pikantního zázvoru.
Vzniká smícháním prémiového rumu Dos Maderas 5+5 PX s desetiletými rumy z Barbadosu a Guyany. Díky tomu se nejprve na patře rozvine suchá chuť 10tiletého karibského rumu, která pozvolna přechází v jemné sladké tóny po sherry Pedro Ximénez.
Převážná část rumů použitá pro blend Doorly's Fine Old Barbados Rum 14yo dozrávala v sudech po bourbonu, některé ovšem i v sudech po Madeiře, díky čemuž má Doorly's charakteristický sladký nádech. Vychutnejte si další ze skvělých, nedoslazovaných rumů barbadoské palírny Foursquare.
Rum na bázi čerstvé šťávy z cukrové třtiny zrál minimálně tři roky a lahodí chutí a vůní. Svěží květinové tóny s medem a pepřem.
Aroma rumu Bumbu je plné karamelek, opékaného dubu, vanilky a pomerančové kůry. Rum nejprve zrál v sudech po bourbonu, poté se nechal dozrát ve španělských sudech po sherry.
Aroma rumu Bumbu je plné karamelek, opékaného dubu, vanilky a pomerančové kůry. Rum nejprve zrál v sudech po bourbonu, poté se nechal dozrát ve španělských sudech po sherry.
Tento rum byl destilován z melasy a zrál 11 let. Prvních pět let strávil v sudech po bourbonu z amerického bílého dubu, následovalo zrání v sudech po zinfandelu z Kalifornie. Tato povrchová úprava z dvojitého sudu dodává rumu jedinečnou notu.
Kaniché Rum Perfección Double Wood dokonale odráží XO Double Wood. Melasa použitá k výrobě pochází ze Střední Ameriky, z Panamy. Po 3 letech zrání ve Střední Americe je odeslán do Francie, kde prochází dalším procesem zrání v bývalých sudech po koňaku Maison Ferrand.