Rum je alkoholický nápoj sladší chuti destilovaný ze šťávy cukrové třtiny nebo melasy. Ve francouzsky mluvících zemích mu říkají "Rhum", ve španělsky mluvících zase "Ron". Výroba rumu se zpravidla soustředí do oblastí, kde jsou vhodné podmínky pro pěstování cukrové třtiny. Za pomyslné centrum výroby rumů lze považovat Karibik, zejména pak ostrovy Kuba, Jamajka a Martinik. V každé destinaci, kde se rum vyrábí, mu místní přidávají trochu svého unikátního know-how, a i proto se dnes můžeme těšit z mimořádně široké nabídky rumů z nichž každý má svou unikátní chuť a unikátní příběh.
Turquoise Bay se vyrábí z melasy na ostrově Mauricius. Jde o blend rumů různého stáří, jehož nejstarší složkou je osmiletý destilát. Voní po karamelu, ovoci a dřevě, v chuti je cítit tropické ovoce a karamel. Zakončení je dlouhé a krémové.
Diplomático Single Vintage se vyrábí jen v letech, kdy tým maestros roneros vyhodnotí, že rum daného ročníku zraje unikátním a mimořádným způsobem. Rumy destilované v roce 2008 zrály nejdříve 12 let v sudech po bourbonu a v sudech po sladové whisky. Následně byly uloženy k závěrečnému zrání do...
Tento ochucený rumový likér z řady Isautier Arrange obsahuje divokou mandarinku z Réunionu, která roste na jihu ostrova.
Riviere du Mât využívá know-how svých předků na Arrangé Rums a vytváří novou řadu dostupnou ve čtyřech variacích. Míchá se z rumu Riviere du Mât, infuzí například vanilkových lusků, kokosu, ananasu a jiného tropického ovoce, vybraných koření. Riviere Du Mat Arrangé si můžete vychutnat čistý nebo...
Takamaka Koko je exkluzivní seychelský kokosový rumový destilát, který strčí do kapsy i oblíbený likér Malibu. Vyznačuje se plnou kokosovou příchutí, která ovšem není příliš sladká.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Rumový likér z Dominikánské republiky s příchutí kakaa je horkou novinkou od značky Ron Espero. Pro výrobu byly použité jedny z nejlepších kakaových bobů Criollo.
Plantation 20th Aniversary XO je v tuto chvíli jedním z nejlepších stařených rumů na světě a je dobře známý všem znalcům. Má velice jemnou, ale plnou chuť tropického ovoce s náznaky vanilky, kokosu a citrusových plodů. Závěr je sladký až medový.
Siboney 34 je sladký rumový likér jantarové barvy původem z Dominikánské republiky. Je vyrobený ze směsi výběrových rumů a ještě minimálně 14 měsíců stařený v dubových sudech po bourbonu. V chuti lze rozeznat karamel, švestku a koření.
Chamarel XO je míchaný rum, který je ze 70 % tvořen rumem z destilační kolony a ze 30 % dvojitě destilovaným rumem metodou "pot still". Tyto rumy poté zrály minimálně šest let v sudech z francouzských dubů. Chamarel XO je určen pro opravdové znalce.
Arcane představuje jeden z dalších svěžích ovocných rumových likérů: Arcane Arrangé Ananas Rôti. Rum se svěží ovocnou vůní a plnou tropickou chutí s dominantními tóny ananasu a sladké cukrové třtiny.
"Oro Ligero" znamená "zlaté světlo". Výraz, který správně popisuje zlatou barvu rumu, který zraje pět let ve starých dubových sudech. Nedotčeným skladováním dostane jemnou a lahodnou chuť.
Dzama Prestige Cuvée Noire Rum je prémiový madagaskarský melasový rum, který zraje 3 roky v sudech z amerického dubu. Po prvotním ochutnání rumu Dzama Nosy-Bé ucítíte na jazyku vanilku s jemnými podtóny kokosu, citrusů, banánů a skořice.
Rum A.H. Riise Non Plus Ultra (v dárkovém balení) se tradičně vyrábí s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Za rok se ho vyrobí pouze 2000 kusů. Aroma je plné tónů tabáku, pomerančů, vanilky a karamelu. Ve sladší chuti se přidávají tóny sherry a ovoce.
Vyrostl na dominikánských třtinových polích a odpočíval v javorovém dřevu. Barcelo Imperial Maple Cask je součástí výjímečné kolekce rumů Barcelo Rare Blends, které momentálně paří k tomu nejlepšímu z celé řady Barceló.
Ron Barcelo Gran Anejo Rum je vynikající směsí dominikánských rumů zrajících déle než čtyři roky v dubových sudech. Ron Barceló Gran Anejo se vyznačuje bohatou, zlatě jantarovou barvou.
Espero Coffee & Rum se vyrábí z těch nejkvalitnějších pražených nikaragujských kávových zrn z oblasti Matagalpa. Prémiová kávová zrna se poté ručně melou s exotickými vanilkovými boby z Dominikánské republiky.
Ve vůni jsou cítit vanilkové tóny s náznaky karamelu. Chuť je plná pražených ořechů, skořice, ovoce a nového koření. V zakončení přechází rum Bumbu do mírné sladkosti.
Tuba zachycuje bohatou a rozmanitou flóru, jež se rozkládá hluboko v džungli Sugarlandie - keře, byliny, stromy a kvetoucí rostliny, které zaznamenal a studoval botanik Fray Manuel Blanco ve své publikaci Flora de Filipinas. Podíl z prodeje této edice podpoří novou spolupráci značky Don Papa a...
Chamarel Mandarin je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a mandarinkového extraktu. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.