Licor 43 neboli "Cuarenta y Tres" je jedním z nejznámějších španělských likérů. Jeho název je odvozen od 43 tajných, pečlivě vybraných bylinných a kořeněných přísad, ze kterých se vyrábí. Tajemstvím je také jeho receptura, která údajně vznikla v roce 209 př. n. l., kdy tento likér potají vyráběli Kartaginci poté, co jejich město dobili Římané. Ve Španělsku se pak recept předával z generace na generaci, až se jeho výroby a distribuce ujala v roce 1946 rodinná společnost Diego Gamora. A od té doby, co se v 60. letech stalo Španělsko vyhlášeným rájem turistů, začala popularita značky Licor 43 stoupat po celém světě.
Licor 43 "Cuarenta y Tres" je moderní klasikou, která představuje špičku mezi likéry. Jedinečnou chuť s fantastickým aroma získává díky přírodním, pečlivě vybraným bylinám a citrusům. Chutná skvěle jak čistý na ledu, tak ve svěžích koktejlech.
Licor 43 "Cuarenta y Tres" (v ochutnávkové miniatuře) se dodnes vyrábí podle tajné receptury. Chutná skvěle jak čistý na ledu, tak ve svěžích koktejlech. Licor 43 je moderní klasikou, která představuje špičku mezi likéry.
Licor 43 je španělský likér. Vyrábí ho od roku 1924 palírna Diego Zamora SA v Cartageně, ale receptura je prý přes 200 let stará. Tento likér je poctou řemeslnému umění baristy.
Licor 43 Orochata je směsí citrusů, bylin, koření, ovocných šťáv a tygřího ořechu. Založeno na ikonickém španělském nápoji Horchata.