Značka ikonického pomerančového likéru s hořkosladkou chutí se zrodila ve Francii. Cointreau se vyrábí ve městě Saint Barthélemy d'Anjou již od roku 1875. Dnes jeho výrobu zastřešuje jeden z největších obchodníků na trhu s lihovinami, společnost Rémy Cointreau Group. Receptura vznikla podle původního likéru Cointreau, který se začal vyrábět o 26 let dříve ve francouzském městě Angers. Jeho přesné složení zůstává tajemstvím a za svou vyváženou a rafinovanou hořko-sladkou chuť a vůni vděčí pomerančům ze Španělska, Haiti a Brazílie. Likér Cointreau byl ve svých letech populární především mezi pařížskou smetánkou a přezdívalo se mu "pařížský likér". Jeho obliba přetrvává i dnes, kdy je vyhledávaným aperitivem, i součástí mnoha různých koktejlů včetně klasik jako je Margarita nebo Cosmopolitan.
Vychutnejte si kus hořkosladkého západu Francie. Likér milovaný pařížskou smetánkou. Základ pro oblíbené drinky jako Margarita, Cosmopolitan nebo Side Car. To je Cointreau! Lahev, která v sobě ukrývá kombinaci sladkých i hořkých pomerančů z Haiti, Španělska a Brazílie. Kromě nich je v chuti cítit...
Cointreau je ikonický francouzský pomerančový likér, který na základě tajné receptury vzniká harmonickým spojením neutrálního lihu a výluhů kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska.