Kolumbijské rumy Coloma pochází ze stejnojmenné rodinné haciendy, která leží v samém srdci Kolumbie, ukrytá pod mohutnými stromy nedalekého pralesa. Původně rodina na svých plantážích pěstovala kávu, později začala vyrábět kávové likéry. Majitel usedlosti, Don Alberto Constain Medina, měl však svůj sen: vytvořit kvalitní a uznávaný rum z Kolumbie. Když proto v roce 2005 změnila kolumbijská vláda zákony a umožnila výrobu rumu i soukromníkům, na nic nečekal. Začal vyrábět rumy Coloma, v nichž (jak jinak) dominují kávové tóny. Tyto rumy totiž nejprve zrají v sudech po bourbonu a poté ještě několik měsíců v malých sudech po zmíněném kávovém likéru.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Tento rum zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně šest měsíců v malých sudech po kávovém likéru.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává ještě přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Hacienda Coloma, rodinné sídlo ležící nedaleko kolumbijských pralesů, vyhlášené pěstováním a výrobou kávy, posléze i věhlasného kávového likéru hrdě představuje svůj nejnovější počin.