Trans Continental Rum Line je mladou značkou rumů z Francie, za jejímž vznikem stojí profesionálové ze společnosti La Maison du Whisky. Každý rum Trans Continental prochází dvojím prosem zrání, ve dvou klimatických pásech - tropickém a kontinentálním. Snaží se tak obnovit způsoby zrání rumů z dob kolonialismu, kdy se rumy dlouze přepravovaly na lodích z Nového světa na evropský kontinent. Na lahvi každého rumu značky Trans Continental najdete veškeré údaje o cestě, kterou daný rum absolvoval.
Tento Transcontinental zrál první 2 roky v tropickém podnebí souostroví Fidži a následně ještě další 1 rok v mírném evropském klimatickém pásmu. Vyrábí se z melasy a neobsahuje žádný přidaný cukr.
Transcontinental Rum Line Panama je 6letý melasový rum španělského typu. Stejně jako všechny ostatní rumy z této kolekce, prošel i on dvojím typem zrání. Nejprve odpočíval prvních 5 let v sudech po bourbonu v tropickém klimatickém podnebí Panamy, poté ještě rok v mírném kontinentálním pásmu Evropy.
Tento relativně mladý melasový rum byl destilovaný v roce 2012 v palírně Worthy Park na Jamajce. Po destilaci se nechal zrát po dobu 4 let v tropickém karibském podnebí, následně ještě rok dozrával v dubových sudech v Evropě.
Za výjimečností každého rumu Transcontinental Rum Line jsou dvě fáze zrání, které probíhají ve dvou rozdílných klimatických pásmech.
Rum na bázi čerstvé šťávy z cukrové třtiny zrál minimálně tři roky a lahodí chutí a vůní. Svěží květinové tóny s medem a pepřem.
Za výjimečností každého rumu Transcontinental Rum Line jsou dvě fáze zrání, které probíhají ve dvou rozdílných klimatických pásmech. Byl vyroben z fermentované melasy a destiloval se v Queenslandu pomocí Pot Still v roce 2014. Zrál nejdříve pět let v Austrálii ex-bourbon a následně byl převezen...