Koňak (u nás v názvu produktů nazývaný francouzsky cognac) je nejznámějším typem brandy. Základní surovinou pro výrobu koňaku jsou hrozny vinné révy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC. Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Hrozny z jednotlivých apelací je povoleno mezi sebou míchat. Pokud jsou použité hrozny vypěstovány pouze v apelaci Grande Champagne a pochází z odrůdy Ugni Blanc je možno koňak na etiketě označit jako Première Cru du Cognac.
intenzivně aromatický koňak s ovocným a květinovým profilem zdobeným tóny dubu, koření a vanilky získaný pečlivým výběrem eaux-de-vie, který obnovuje kvintesenci chutí terroir. Všechny sudy používané ke zrání jsou výhradně „jemnozrnné“ a mají nízký obsah tříslovin díky specifickému procesu...
Zrání trvalo minimálně 10 let a probíhalo v malých dubových sudech. Použití lehce páleného, jemnozrnného dřeva nabízí dokonalou rovnováhu mezi vysoce aromatickými složkami a jemnými taniny. Každá směs obsahuje destiláty z Borderies cru, které zvýrazňují květinové tóny tohoto intenzivně...
Vůně je velmi bohatá na citrusy (zelený citrón, pomeranč) s lehkým tónem dřeva a čaje. V chuti cítíme sušené švestky s lískovým oříškem. Svěží, intenzívní jemnost.
Historie Meukowa začíná již v 19. století. Auguste-Christophe a Gustav Meukow založili společnost v roce 1850 ve Slezsku. Po nějaké době se bratři se společností přestěhovali do Cognacu ve Francii. Postupně se rodinná firma rozrostla a stala se celosvětově uznávanou značkou. Od roku 1979 je...
Hennessy V.S vyjadřuje svou živou a dynamickou osobnost prostřednictvím jedinečných partnerství umělců a každoročních limitovaných edicí.
Byl vytvořen ze směsi eaux-de-vie v kombinaci s kávovými extrakty, které vytváří silný likér. Aby byly vždy splněny vysoké standardy očekávané od koňaku Meukow, používá se pro jejich eaux-de-vie pouze srdce destilátu. Následuje proces zrání po dobu nejméně dvou let v sudech z dubu Limousin, který...