V kategorii světových whisky sdružujeme whisky z celého světa kromě tří nejznámějších zemí - Skotska, Irska a USA. Vybírat zde můžete z pestré škály rozličných whisky především z Japonska, Kanady, Taiwanu či Německa. Mezi nejznámější značky zde patří whisky Nikka, Kavalan, Zuidam či Slyrs.
Kavalan Single Malt má sladké vanilkové aroma, které přechází do dřevitě-kokosovité, jehličnaté vůně. Chuť je hladká, mírně nasládlá, s lehkými dřevitými tóny. Závěr je dlouhý a opět mírně dřevitý.
Amrut Indian Single Malt Whisky 0,7L je dobrá whisky z Indie. Právě whisky nemusí vždy pocházet ze Skotska nebo ze Spojených států. Amrut Distillery byla založena v roce 1948.
Sir Edward's SMOKY je lehce rašelinové lahvování původní Sir Edward's Blended Scotch Whisky. Destilace i pomalé zrání probíhá v dubových sudech v srdci Skotska.
Řada whisky Kujira Ryukyu se vyrábí v palírně Masahiro v Japonsku. Whisky Kujira INARI Ryukyu je destilována ze 100% rýže Indica. INARI znamená v japonské mytologii "bůh pěstování rýže". Stáčení není barveno ani filtrováno za studena.
Nikka Gold & Gold Samurai Whisky se vyrábí v palírně Yoichi. Lihovar založil Masataka Taketsuru. Když Taketsuru cestoval po Skotsku, byl fascinován výrobou whisky. Jeho cílem bylo vyrábět japonské whisky sám, a tak v roce 1934 založil svou první palírnu.
Jack Daniel's Tennesse whiskey je jedním z nejprodávanějších bourbonů na světě. Zraje v sudech z bílého limousinského dubu, který mu dodává výslednou jemnou chuť. Doba zrání není přesně daná, whiskey se stáčí, až ji ochutnávači uznají zralou. Tennessee whiskey si nejlépe vychutnáte na ledu.
Barrel Reserve je čerstvá, lehká, elegantní whisky bez udání stáří, která zrála výhradně v prvně použitých sudech po bourbonu. Tvoří ji převážně 7 až 8 let stará whisky v kombinaci s whisky ze starších sudů.
Lihovar Miyagikyo se nachází v údolí Miyagi, oblasti na severu japonského ostrova Honšú, která je známá svým čistým vzduchem a kvalitou přírodních pramenů, a vyrábí rafinovanou sladovou whisky s charakteristickou ovocnou a květinovou svěžestí. Lahvování jednosladové whisky představuje vyjádření...
Tato Old Pulteney Single Malt Traveller's Exclusive, zrající více než 16 let, odhaluje paletu chutí, které odrážejí vliv regionu. Old Pulteney není jen whisky, ale také ódou na svůj námořní původ, odrazem malebné krásy a syrovosti Caithness.
Kolekce Royal Salute od Chivas Brothers zahrnuje výjimečný výběr skotské whisky od 21 let. Tato sbírka začíná tam, kde ostatní končí. - Royal Salute je věnován těm, kteří hledají a užívají si nejvyšší formu luxusu.
Lihovar Glenlivet, založený v roce 1824, je známý jako první licencovaný lihovar whisky ve Skotsku a v průběhu let se rozrostl a stal se největší sladovou palírnou v zemi s působivou roční produkcí kolem 12 milionů litrů whisky.
Palírnu Glen Grant v roce 1840 založili bratři John a James Grantovi. O 32 let později se do čela společnosti postavil James "The Major" Grant, který zavedl mnohá vylepšení, jež se v palírně používají dodnes. Patří k nim velmi vysoké destilační kotle a revoluční deflegmátor, díky němuž se z kotlů...
Tato jednosladová skotská whisky nejprve zraje v sudech po bourbonu vyrobených z amerického dubu a poté dozrává v silně vypálených nových dubových sudech od společnosti Kelvin Cooperage v Louisville v Kentucky.Společnost Kelvin Cooperage, původně založená ve Skotsku a od roku 1991 sídlící v...
Směs vyzrálé skotské whisky, vzácného skotského vřesového medu a aromatických bylin a koření si můžete vychutnat jednoduše na ledu.
Hibiki Blossom Harmony 2022 doplňuje řadu limitovaných edicí House of Suntory. Vychází ze sladových a obilných whisky z palíren Yamazaki, Hakashu a Chita, které tvoří základní směs Hibiki Harmony.
Whisky Yushan je pojmenována po nejvyšší hoře Čínské republiky a ostrova Tchaj-wan, Yushan Mountain. Tato míchaná sladová whisky představuje fúzi tchajwanských odborných znalostí a kombinaci moderních a tradičních výrobních metod.
Na konci 19. století založila palírnu rodina Warenghem v Lannionu na pobřeží růžové žuly. Zakladatel Léon Warenghem, původem ze severní Francie, a jeho dědicové zaznamenali první úspěch s lihovarem díky rostlinným likérům.
Řada whisky Kujira Ryukyu se vyrábí v palírně Masahiro v Japonsku. Tato jednozrnná whisky Kujira Ryukyu je vyrobena ze 100% prémiové rýže indica. Zrání probíhá 10 let v sudech z bílého dubu v subtropickém podnebí na jižním konci Okinawy v Japonsku.
Série whisky Kujira Ryukyu se vyrábí v palírně Masahiro v Japonsku. Kujira Ryukyu 12 Year Old Whisky je limitovaná edice série Kujira. Destiluje se ze 100% dlouhozrnné rýže indica a zraje více než 12 let v sudech po sherry.
Kujira 15yo se vyrábí v nejstarší palírně Masahiro Distillery na Okinawě. Destilace se vyrábí ze 100% vysoce kvalitní rýže. Poté se skladuje 15 let v sudech po sherry, bourbonu a americkém bílém dubu. Dlouhé skladování dodává whisky velmi jemnou a hedvábnou chuť.