Rumová produkce na africkém kontinentu nedosahuje nijak závratných výšin, a to zejména kvůli nestabilní politické situaci a celkové chudobě na kontinentu. Pomyslnou čest afrických rumů zachraňují přilehlé ostrovy Madagaskar, Mauricius a Seychely, které významně těží z turistického ruchu. Díky žulovému a sopečnému podkladu afrických ostrovů jsou místní rumy chuťově specifické a originální.
Chamarel Vanilla Rum Liqueur je perfektní směsí prémiového rumu vyrobeného z čisté šťávy cukrové třtiny a přírodních vanilkových lusků. Za jemností rumu stojí pomalá a pozvolná macerace.
Takamaka Koko je exkluzivní seychelský kokosový rumový destilát, který strčí do kapsy i oblíbený likér Malibu. Vyznačuje se plnou kokosovou příchutí, která ovšem není příliš sladká.
Green Island Superior Light se na trhu prodává již od roku 1960. Vyrábí se z melasy a při kontinuální destilaci prochází hned čtyřmi sloupci. Výsledný produkt je směsí 3-5 let starých rumů.
Likér Chamarel je perfektní směsí prémiového rumu vyrobeného z čisté šťávy cukrové třtiny a přírodního kokosového extraktu. Pro dokonalé propojení chutí se tento likér nechává 3 měsíce zrát.
Na první pohled zaujme krásná barva mahagonového dřeva a nádherná lahev. Jeho aroma je plné tónů tropického ovoce a pražených ořechů. V chuti se přidává čokoláda.
Exotický růžový kořeněný rum s neuvěřitelnou chutí ibišku, citrusů, černého rybízu a kokosu.
Tento výjimečný rum je zrozen z cukrové třtiny ostrova Nosy-Be u Madagaskaru. Na tomto ostrově se pěstuje i rostlina ylang-ylang, jejíž esence je nepostradatelná pro výrobu parfémů. Její vůně prostupuje do cukrové třtiny a projevuje se i ve výjimečné dlouhotrvající chuti výsledného destilátu....
Dzama Vieux 1998 Rhum 0,7L je rum vyrobený z melasy z úrody cukrové třtiny roku 1998. Tento rum zrál v dubových limuzínských sudech, ve kterých dříve zrála skotská whisky.
Gold of Mauritius Dark je africký rum z Mauricia. Zraje v sudech po červeném jihoafrickém víně. Je dobře vyvážený a na jazyku potěší příjemným čokoládovým podtónem, doteky tropického ovoce a dubového dřeva. Zaujme také svou netradiční a elegantní lahví.
Chamarel Coffee je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a kávových zrn. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.
Unikátní rum z dílny pana Frederica Bestela, který je tvůrcem a master blenderem nejznámějšího mauricijského rumu poslední doby. Díky zrání v sudech, do kterých byl dříve uložen třešňový likér, získává tento kořeněný rum zajímavý a neobvyklý charakter. Buket je ovocný, cítit jsou přezrálé švestky...
Beach House Spiced pochází z Mauricia. Díky vulkanické půdě a tropickému klimatu je místní cukrová třtina mimořádně kvalitní a chuťově bohatá. Mezi kořeněnými rumy patří tento rum k naprosté špičce.
Destiláty pro tento rum dodávají dvě palírny na Madagaskaru. Používá se pouze místně pěstovaná cukrová třtina, ze které se získává šťáva z cukrové třtiny potřebná k výrobě. Dvouleté zrání v dubových sudech, ve kterých se dříve stáčela skotská whisky, dodává tomuto lahvování další mimořádný nádech.
Arcane představuje další ze svých svěžích rumových likérů: Arcane Arrangé Vanilles Des Íles, vanilkový rum doplněný o jemné kořeněné a tropické ovocné tóny.
Arcane Extraromas je chuťově bohatý 12letý prémiový rum z ostrova Mauricius, dodávaný v tajemně černé "lektvarové" lahvi. Chuť má jemnou, aromatickou, s prvky exotického ovoce, karamelu a cukrové třtiny. Zraje metodou solera ve vybraných dubových sudech.
Arcane Delicatissime je výborně vyvážený zlatý rum z ostrova Mauricius. Vyrábí se z čerstvé šťávy cukrové třtiny získávané přímo na ostrově. Chuť má jemnou, aromatickou, s prvky banánu, kokosu a vanilky. Ideální pro milovníky kvalitních exotických rumů.
Tento rum je vyroben z čerstvé šťávy cukrové třtiny Nkomazi, pěstované na Mhoba Sugar Estate poblíž malé vesnice Malalane. Tento rum je vyroben speciální metodou, kdy rum nezraje v sudu, ale se sudem.
Užijte si vůni a chuť perly Indického oceánu. Srdce The Pearl of Mauritius tvoří perfektní rum, který byl vydestilován na ostrově Mauricius.
Základ tvoří tradiční seychelský třtinový rum, který zrál v nových sudech z novém francouzském dubu. Poté se mísí s tříletým ex-bourbon melasovým rumem a 8letým melasovým rumem z palírny Foursquare. Lahvováno na 45,1 %, bez cukru a barviv a jen velmi jemně filtrováno.
Takamaka Blanc je srdcem seychelské palírny Trois Frères. Vyrábí se trojitou destilací šťávy získané přímo ze seychelské cukrové třtiny. Následně je smíchán s trochou místního kreolského rumu a zředěn horskou ostrovní vodou.