Rumová produkce na africkém kontinentu nedosahuje nijak závratných výšin, a to zejména kvůli nestabilní politické situaci a celkové chudobě na kontinentu. Pomyslnou čest afrických rumů zachraňují přilehlé ostrovy Madagaskar, Mauricius a Seychely, které významně těží z turistického ruchu. Díky žulovému a sopečnému podkladu afrických ostrovů jsou místní rumy chuťově specifické a originální.
Emperor Private Collection je luxusní směs vyzrálých mauricijských rumů. Kombinuje to nejlepší z rumové historie exotického ostrova – agricole rhum francouzského typu a tradiční britský melasový rum. Rum zrál dlouhých 12 let. Nejprve ve francouzských a amerických dubových sudech. Poté dozrával v...
Canaoak Rum je pozvánkou pro objevování historie vybraných ostrovních rumů, kultury a know-how tradičních i moderních metod výroby. Doba zrání v dubových sudech jednotlivých složek je v rozmezí 4 až 8 let.
Emperor Lily White Mauritian je aromatický prémiový stařený bílý rum, který zve k objevení této specifické kategorie zrajících "white blended" rumů. Vyrábí se dvojitou destilací za použití svou metod: "pot-still" a "column". Emperor Lily White Mauritian je směs až 12 let starých rumů.
Emperor Royal Spiced Mauritian je zajímavou verzí sofistikovaného rumu Emperor Heritage, která je obohacená o jemné příchutě koření jako je vanilka, kardamom, skořice a badyán. Ve vůni potom dominuje perník, skořice a med, dále tóny pepře a limetky.
Je výsledkem mnoha experimentů a představuje novou úroveň rumů této značky. Jde o blend rumů od několika výrobců, který prochází zráním ve třech typech sudů. Nejprve 1 rok ve znovu použitých sudech po jihoafrickém portském víně, poté 3 roky v sudech z amerického dubu a následně ještě 4 roky v...
Užijte si vůni a chuť perly Indického oceánu. Srdce The Pearl of Mauritius tvoří perfektní rum, který byl vydestilován na ostrově Mauricius.
Pti Lakaz je poctivým důkazem toho, čeho lze dosáhnout při sudovém zrání v tropickém klimatu Seychel. Základem je Tradiční seychelský třtinový rum destilovaný na pot stillu a dozrávaný ve čtyřech různých sudech – včetně dvou po portském – Do výsledného blendu je přidán 8 let starý destilát z...
Základ tvoří tradiční seychelský třtinový rum, který zrál v nových sudech z novém francouzském dubu. Poté se mísí s tříletým ex-bourbon melasovým rumem a 8letým melasovým rumem z palírny Foursquare. Lahvováno na 45,1 %, bez cukru a barviv a jen velmi jemně filtrováno.
Zepis Kreol je odrazem naší kultury na Seychelách. Základ tvoří směs melasového rumu macerovaného v místně vypěstovaným přírodním kořením. Do finálního produktu je následně přidán 8 let starý rum Bajan Foursquare a nakonec vše ještě necháváme 60 dní odpočívat ve velmi starých ex-bourbonových sudech.
Plný a působivý rum, který si zachovává některé příjemné tóny esterových rumů. Rum je lehce kořenitý s prvky zrání po francouzském dubu, tóny vanilky. Bez cukru, filtrováno bez chlazení.
Lihovar Savanna se nachází na úpatí sopky Piton de la Fournais, na břehu Indického oceánu. Rum se zde vyrábí ze šťávy z cukrové třtiny a melasy již od 19. století.
Destiláty pro tento rum dodávají dvě palírny na Madagaskaru. Používá se pouze místně pěstovaná cukrová třtina, ze které se získává šťáva z cukrové třtiny potřebná k výrobě. Dvouleté zrání v dubových sudech, ve kterých se dříve stáčela skotská whisky, dodává tomuto lahvování další mimořádný nádech.