Každá oblast je velmi specifická díky svému podnebí, ve kterém roste třtina. Tato kategorie Vám ukáže v jakých oblastech se rum vyrábí. Možná Vás překvapí, že to není jen Karibik.
Tento výjimečný rum je zrozen z cukrové třtiny ostrova Nosy-Be u Madagaskaru. Na tomto ostrově se pěstuje i rostlina ylang-ylang, jejíž esence je nepostradatelná pro výrobu parfémů. Její vůně prostupuje do cukrové třtiny a projevuje se i ve výjimečné dlouhotrvající chuti výsledného destilátu....
Tento rum vyrábí v Dominikánské republice mistr Don Pedro Ramón, který pokračuje v klasické výrobě rumu používané na Kubě, odkud jeho rodina pochází. Ron Contrabando má jemné karibské aroma plné tónů sladké vanilky, čerstvého kokosu a zralého tropického ovoce, v chuti doplněné o tóny dřeva.
Ron Centenario CONMEMORATIVO zraje nejméně devět let v dubových sudech, které dříve byli použity pro brandy a whisky.
La Hechicera Solera Reserva Familiar 21yo je kolumbijský rum, který vyčnívá z davu a zaslouží si mnohem větší pozornost než je tomu v současné době. Zaslouží být ve stínu slavných konkurentů, protože má co nabídnout. Odráží životní kolumbijský styl a dlouho tradici. Jedná se o směs rumů starých...
Puntacana Club Ron Viejo je kombinací víceletých stařených rumů zrajících v dubových sudech. Vůně je lehce kouřová s ovocnými podtóny a dotekem starého dubového dřeva. Chuť je z počátku ostřejší, poté přechází do tónů třtinového karamelu, tropického ovoce a dubového dřeva.
Gold of Mauritius Solera Dark je rumové zlato z Afriky, které zraje systémem solera 5 let v sudech po jihoafrickém červeném víně. Rum se vyrábí ze šťávy cukrové třtiny. Jedná se o vybraný destilát z limitované edice a na první pohled potěší svou nádhernou lahví.
Capitan Bucanero Elixir je elegantní sedmiletý rum z Dominikánské Republiky, jehož intenzivní vůně vám spolu s jeho skvělou chutí nepochybně učaruje.
Arehucas Guanche Honey rum se vyrábí smícháním klasického vyzrálého Arehucas rumu s medem, v chuti se pak objevují i tóny vanilky. Míchání stařených rumů s medem je specialitou Kanárských ostrovů.
Výtečný 7letý rum Arehucas Ron Club se vyrábí z nejlepší cukrové třtiny. Po destilaci se ukládá na sedm let ke zrání do dubových sudů, které leží v legendárních sklepeních palírny.
Luxusní kubánský rum určený pro opravdové znalce. Právem byl oceněn jako nejlepší 7letý rum na Havana Taste Trials v roce 1993. Tento rum zraje nejméně 7 let v dubových sudech, ve kterých dříve dozrávala kvalitní whisky.
Cartavio XO Rum 18yo je prémiový rum, jehož doba zrání se pohybuje mezi 10 až 30 lety, s průměrem právě 18 let. Pro zrání se používá kombinace amerických, francouzských a slovinských dubů, které rumu Cartavio dodávají jeho jedinečnou vůni a chuť.
Rum oceněný dvojitým zlatem na rumovém festivalu v roce 2013 v Madridu. Ron Cubaney zraje více než 8 let v malých barikových dubových soudcích. Má velmi příjemné aroma s nádechem dubu a kouře. Dlouhá chuť je sladká a komplexní.
Dictador Solera je špičkový kolumbijský rum vyráběný již od roku 1913. Ve vůni je cítit pravá kolumbijská káva, vanilka, karamel a med. Na jazyku je tento rum příjemně medový, s podtóny vanilky a dubu.
Dictador Solera je špičkový kolumbijský rum oceněný zlatou medailí na rumovém festivalu v San Francisku v roce 2012. Podobně jako rumy Zacapa, zraje i Dictador systémem solera.
Gosling's Black Seal Rum se vyrábí ze směsi stařených ročníkových karibských rumů. Zraje v dubových barelech po whisky a bourbonu. Je příjemně nasládlý a jeho bohatá chuť nese stopy karamelu a vanilky.
Chairman's Reserve Rum se vyrábí na ostrově Svatá Lucie. K výrobě se používá směs velice jemných, dlouho zrajících rumů, které se destilují z melasy metodou "pot still". Aroma má vanilkové, s nádechem kokosu a jeho chuť je převážně karamelová, s podtóny lískových oříšků a exotického koření.
Ron Zacapa XO je luxusní rum ověnčený řadou ocenění z nejprestižnějších rumových soutěží na světě. Zraje metodou solera. Má bohaté karamelové aroma podpořené praženými ořechy, marcipánem a pomerančovou kůrou.
Ron Varadero Anejo je rum zrající celých 15 let v sudu z nejlepšího dubového dřeva, kde získává svou intenzivní, pikantní chuť. Dříve byla v těchto sudech uložená whisky, takže rum Varadero Gran Reserva dosahuje výjimečné kvality.
XM Royal Demerara Rum zraje více než 10 let v sudech po bourbonu. To je následováno 6 měsíční periodou dozrávání v sudech po víně a Sherry. Uvádí se, že tento rum je vyráběn z vůbec nejkvalitnější cukrové třtiny na světě, kterou lze nalézt v zemi původu tohoto rumu.
7letý Centenario Anejo Especial rum pochází z Kostariky, ve které se nachází ideální klima pro pěstování vysoce kvalitní a sladké cukrové třtiny. Ve vůni jsou cítit čerstvé třešně, pomerančová kůra a sladká vanilka. To vše se prolíná i do chuti, ve které se přidávají dubové podtóny.