Do kategorie tmavých rumů řadíme všechny rumy, které mají tmavou barvu, kromě specifických "Spiced" rumů. Naleznete zde skutečné tmavé "Dark" rumy, které svou tmavou barvu získaly přidáním výrazných přísad v průběhu výroby (zejména karamelu či vanilky), dále také zlaté "Gold" rumy, které tmavnou během kratšího zrání v sudu a v neposlední řadě také stařené "Aged" rumy, které své nádherné zbarvení získávají během dlouhých let zrání v sudech. Zlaté a zejména stařené rumy dosahují tak vysoké kvality, že se doporučují konzumovat samostatně bez jakýchkoliv dalších přísad.
Rum A.H. Riise Non Plus Ultra (v dárkovém balení) se tradičně vyrábí s důrazem na každou kapku, která projde lidskou rukou. Za rok se ho vyrobí pouze 2000 kusů. Aroma je plné tónů tabáku, pomerančů, vanilky a karamelu. Ve sladší chuti se přidávají tóny sherry a ovoce.
Ve vůni jsou cítit vanilkové tóny s náznaky karamelu. Chuť je plná pražených ořechů, skořice, ovoce a nového koření. V zakončení přechází rum Bumbu do mírné sladkosti.
Coloma se vyrábí z melasy pocházející ze dvou druhů cukrové třtiny. Zraje v sudech po bourbonu a následně dozrává přibližně tři měsíce v malých sudech po kávovém likéru.
Vůně The Demon's Share je velmi jemná a intenzivní, s tóny vanilky, citrusů, zeleného jablka a koření. Chuť je plná dřevitých tónů, s náznaky vanilky, sladkého koření a citrusů.
Široká škála vůní a chuti. Komplexní rum z Dominikánské republiky.
Master Blender Collection se skládá z těch nejlepších sudů A.H.Riise. Je vyroben ze směsi těch nejlepších a nejkvalitnějších rumů s různým věkem a původem, které značka A.H Riise vlastní.
Vyrostl na dominikánských třtinových polích a odpočíval v javorovém dřevu. Barcelo Imperial Maple Cask je součástí výjímečné kolekce rumů Barcelo Rare Blends, které momentálně paří k tomu nejlepšímu z celé řady Barceló.
Piquero je zbrusu nový rumový destilát s působivým chuťovým profilem. Jeho jemná, ale bohatá chuť odhalí tóny čokolády, ořechů, piškotů nebo sušenek.
A.H. Riise Royal Danish Navy je pravý námořnický rum, který se stále vyrábí podle staré receptury. Stáří tohoto rumu se pohybuje okolo 20 let a zrát se nechal ve vybraných malých dubových sudech. V chuti je cítit káva, anýz a lékořice, v závěru překvapí ovocné tóny.
Plantation Guatemala & Belize Gran Anejo vyniká příjemnou sladkou chutí s tóny vanilky, kakaa, dřeva, kávy a ořechů. Tento blendovaný rum zraje minimálně 3 roky v Guatemale, následně putuje dozrát do Francie, kde se ukládá do sudů po koňaku.
Gosling Family Reserve je míchaný rum, jehož nejmladší složka je stará nejméně 16 let. Konkrétní složení je přísně střeženým tajemstvím již po několik generací. Rum je ručně lahvován ( hrdlo je zaléváno voskem ) do láhví typu champagne dle staré tradice. Každá láhev má své číslo.
Pyrat XO Reserve pochází z karibského ostrova Anquila a je komplexní směsí různých rumů, které zrály až 15 let v sudech z francouzského a amerického dubu. Ideální k samostatnému popíjení a vychutnávání.
El Dorado Rum je exkluzivní karibský rum, který zrál po dobu 12 let. Získal tři zlaté medaile v soutěži Carribean Rhum Challenge, která se každoročně koná v Londýně a je rovněž držitelem pečetě uznání od International Spirits Challenge.
Don Papa Masskara je tříletý rum inspirovaný barevným festivalem MassKara, který se každoročně koná na ostrově Negros. Masskara je slazená medem z Filipín.
Austrian Empire Reserve 1863 Navy v dárkovém balení je unikátní směsí 6-18 let starých prvotřídních rumů z Barbadosu, Dominikánské republiky a Jamajky, které zrály v sudech z amerického a francouzského dubu a v sudech po španělském sherry.
Dzama Prestige Cuvée Noire Rum je prémiový madagaskarský melasový rum, který zraje 3 roky v sudech z amerického dubu. Po prvotním ochutnání rumu Dzama Nosy-Bé ucítíte na jazyku vanilku s jemnými podtóny kokosu, citrusů, banánů a skořice.
Oceňovaný Ron Barceló Imperial se může pyšnit titulem "prvotřídního alkoholického nápoje světové úrovně". Své mimořádné vlastnosti získává rum díky osmiletému zrání v sudech z amerického dubu.
Austrian Empire Solera Navy Rum 18 let je blend dominikánských rumů, které zrají 6-18 let systémem solera v dubových sudech a následně dozrávají v sudech po sherry. Rum je nasládlý, díky sherry krásně ovocný, s tóny čokolády a vanilky.
Pětiletý Plantation Barbados Grande Reserve se od ostatních rumů odlišuje tím, že se po dozrání na Barbadosu nechává uležet ještě ve Francii v sudech po koňaku.
Ron Botran Solera 1893 je vedle světoznámých Zacapa dalším honosným zástupcem guatemalských rumů. Vzniká ze směsi prvotřídních ročníkových rumů, jejichž délka staření dosahuje až 18 let.