V této kategorii najdete rozlišení druhů rumu podle barvy, zrání a výroby. Ovšem rumy se rozlišují ještě podle metody na španělské, anglické a francouzské. Španělské rumy bývají spíše sladší, plné vanilky, vyrobené z melasy a vyrábí se převážně na Kubě, Dominikánské republice, Panamě a v Jižní Americe. Anglické rumy se dělají tam kde dříve kolonizovali Angličané, převážně Jamajka, Barbados, Trinidad aj. Bývají drsnější, s vyšším obsahem alkoholu se závěrem do whisky. Francouzské rumy se vyrábí na Martiniku, Guadelupe a Reunionu. Jsou velmi kvalitní a jejich chuť je velmi čistá až koňaková.
Flor de Caña Centenario Rum Legacy Edition získal řadu mezinárodních ocenění. Výrazná je vůně karamelu a pražených oříšků. Chuť je suchá, s dubovými tóny, ke kterým se přidává vanilka, hořká čokoláda a oříšky.
Miracielo Spiced vzniká macerací nejjemnější vanilky, čerstvých švestek a sladkých rozinek. Šťáva z macerovaného ovoce a koření se poté přidává do dozrávajícího prémiového rumu v sudu. Miracielo má komplexní, harmonickou a jedinečnou chuť.
Zraje několik let v sudech z amerického dubu na úpatí hory Kanlaon. Výsledná směs předvádí původního ducha Don Papa. Překypující citrusy s vanilkou ve vůni.
Název The Demon's Share vznikl jako protiklad k pojmu andělská daň, což je množství alkoholu, které se při zrání destilátů v sudech vypaří. A pokud si andělé berou svůj podíl z rumu, vezmou si s sebou i démony.
Brinley Gold Shipwreck Spiced je ručně vyráběný rum, do kterého se přidává směs přírodní vanilky, hřebíčku, pomeranče a dalšího exotického koření. Vzniká na malebném karibském ostrově Svatý Kryštof. Rodinný podnik zde založil v roce 1986 Bob Brinley.
Ve vůni jsou cítit vanilkové tóny s náznaky karamelu. Chuť je plná pražených ořechů, skořice, ovoce a nového koření. V zakončení přechází rum Bumbu do mírné sladkosti.
Riviere du Mât využívá know-how svých předků na Arrangé Rums a vytváří novou řadu dostupnou ve čtyřech variacích. Míchá se z rumu Riviere du Mât, infuzí například vanilkových lusků, kokosu, ananasu a jiného tropického ovoce, vybraných koření. Riviere Du Mat Arrangé si můžete vychutnat čistý nebo...
Je pátým drahokamem řady Black Xo. Jedná se o limitovanou edici. Každá láhev je číslovaná. Celkem bylo vyrobeno 13.995 kusů. Směsi o různém obsahu alkoholu, kde jediný viditelný rozdíl je barva indikace šarže na lahvi a obsah alkoholu.
Tento ročník vám okamžitě nabídne vůně ovocného pečiva. Poté se vůně stává květinovější a kořenitější s nádechem tymiánu, banánu, toastu a mandlí.
Bandita je klasický český tuzemský rum vyráběný podle původní receptury z 19. století, který je vylepšený použitím 3-5 let starých karibských rumů. Svou vanilkovou chuť a aroma získal díky maceraci pravých vanilkových lusků. Krásnou barvu má díky karamelu.
Rumový likér Takamaka Pineapple je dokonalou směsí bílého rumu z cukrové třtiny a sladkého ananasu. Obě ingredience společně ztělesňují mladého ducha Seychel a představují tradiční a oblíbené tropické chutě.
Neodolatelný New Grove Cafe likér z Mauricia vás dostane lahodnou kombinací rumu a pražené zrnkové kávy. Výsledkem je tmavý kávový likér s nízkým obsahem alkoholu, který se hodí na přípravu kávy, dezertů i koktejlů.
Malteco Anejo Suave je guatemalský rum, který zrál 10 let v dubových sudech v nadmořské výšce více než 2 500 m n. m. Vyznačuje se velmi silnou chutí vanilky a čokolády, která je doprovázena tóny kokosu. Závěr je dlouhý a nasládlý.
Navzdory vysokému obsahu alkoholu má legendární Pusser's Navy jemnou chuť a díky přírodním ingrediencím také plné tělo. Rum se vyrábí metodou "pot-still" - destilací podobnou jako u single malt whisky, která produkuje výrazně bohatší chuť.
New Grove Honey Rhum Liqueur je směsí výborného rumu z Mauricia a přírodního medového extraktu. Vychutnejte si tuto skvělou kombinaci v příjemně medovém likéru, který je díky sníženému obsahu alkoholu (pouze 26 %) vhodný pro všechny milovníky sladkých a jemných destilátů.
Další velmi oblíbený rum z domu Oliver&Oliver, který získal na rumovém kongresu v Madridu v roce 2013 dvojité zlato.
Rum Barcelo Blanco je lehký a křišťálově čistý. Pochází z Dominikánské republiky. Zraje 9-12 měsíců ve vypálených sudech z amerického bílého dubu po bourbonu. Následně se filtruje přes aktivní dřevěné uhlí, až dosáhne požadovaných vlastností, které z něj dělají kvalitní bílý rum.
Ron Barcelo Gran Anejo Rum je vynikající směsí dominikánských rumů zrajících déle než 4 roky v dubových sudech. Ron Barceló Gran Anejo se vyznačuje bohatou, zlatě jantarovou barvou.
Cerro Negro 1989 Rum je vzácný vinný rum destilovaný v roce 1989. Jeho chuť je poměrně těžká a složitá a vyznačuje se významnou chutí koření, vanilky a ořechů.
Old Monk je pravý indický rum. Zraje 7 let v dubových sudech po sherry. Oproti karibským rumům nezapře jemný Old Monk na první přičichnutí a ochutnání svůj zcela jiný a unikátní charakter. Ve vůni okamžitě ucítíte čokoládu, v chuti vynikají tóny kakaa a mandlí.